kecek kecek

Bubling with my heart


 Assalamualaikum readers. Apa khabaran ? Lame ain tak bebel kat belog hijau ain. Ok, kali ni ain stat ketak-ketuk kebod lappy ni untuk kongsi cerite yang mungkin boleh kongsi dengan korang. Ain hanya insan biasa, yang memerlukan teman untuk bicara walaupun hanya di alam maya :)

And till now, just left a few months for me to finish my lecture study and wait to the next phase to complete my practical training with company to teach me how to study working for the future. Alhamdulillah, ain dapat praktikal kat company Achi Jaya Plantations (lebey kurang 5min jek dari rumah). Kesenangan ini ditambah lagi dengan rumah mak yang dekat dan membolehkan aku ulang-alik tanpe sebarang kesesakan lalu lintas yang maksima, boleh g nek motor even tak pakai helmet, boley makan tengahari kat umah and silap2 boley curi2 tido sekejap and boley curi2 nak mengulorr.. teheee ! :P

Semakin dah nak habis sem, semakin bertimbun-timbun lecture bagi assigment mahupun report2 assigment luar. Tak kan kite nak mengeluh pulak kan ? Itu adalah tugasan yang saya kene buat kerana saya masih lagi student. Pertanggungan beban kerja yang banyak juge sidikit sebanyak melatih student acane nak manage mase nak handle assigment tu untuk hantar on due date. Ain akui, ain masih lagi kuranggg pandai macam mane nak bahagikan masa dengan baik, its means, buat assigment awal2 ke, jumpe lecture ke, library ke. Till now jugak, ain still lagi siapkan assigment walaupun last minit. hURMMM.. Buruk kan perangai ?
 Ke korang pun ade macam tu jugak ??? HAHAHA !
*lari sikit dari tajuk. okbai !

Kalau korang perasan, everyday status kat fb mahupun entry2 kat blog ni, ain jaranggg nak cerite bende-bende sedih kat korang. Bukan ape, ain tak pandai nak nak cerite kat sape-sape and jenis ain ni suke pendam daripada cerite kat orang lain. Walaupun ain tau ape kesannye, tapi ain tetap jugak tak boleh nak share dengan orang lain. Last2, diri yang merana. Ya, even ade masalah sikit pun, ain akan tetap kept blame on diri ain sendiri kenapelahhh salah tu berpunce daripada diri ni sendiri. Oh Tuhann..
kadang-kadang perasaan ni bakal memakan diri sendiri and boleh men-psiko-kan diri sendiri lame-lame.

Tapi, dalam hati, ain tengah nangis nihh..
ain tengah sebak nih..
ain tengah pilu nih... 
pelbagai perasaan, pelbagai emosi, pelbagai segala-galanya..

Mungkin dalam sehari-harian terlihat ain ketawa, melihat ain tersenyum, tapi , semua itu Dusta ! Argghhh !

Luaran yang hanya boleh dilindungkan dengan senyuman dan gelak tawa yang kosong.
Kosong. Tiada semua itu. Tiada !
Omong-omong kosong yang semata-mata diungkapkan di bibir.
Bibir selalu menipu..
Bibir selalu berdusta..
Tapi jangan pernah sesekali salahkan hati dan perasaan.
Hati dan perasaan yang tahu segala-galanya :')

Oh kawan, oh sahabat. Ku memerlukanmu..
sahabat-sahabat diibaratkan sebagai dahan-dahan yang mengeluarkan daun-daun untuk pepohonan hijau yang mempunyai akar tunjang (keluarga) sebagai tempat kita bersandar dan mengharapkan kasih sayang. Daun-daun yang yang mekar dan hijau (sahabat) pula memberi perlindungan untuk kita berteduh dari segala panas terik mahupun kesejukan.
 Bersyukurlah, bersyukurlah dengan orang yang berada disekeliling kita
 dan mendoakan yang terbaik untuk mereka :')

*Menitik-nitik air mata bila terjumpa gambar kami bersama..
Dan iringan doa, untuk kalian semua.
I,M,Y,N,A,S,Z,S,A,M,M,F,F,K,M,N,A,A,I,Y,J,B,S,F,A
:')

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

3 ulasan:

Marisa Arissa berkata...

be strong. nice theme song. sedihlah dengar.

Hnahdy berkata...

dari blog hijau jugak :)

zieyla88 berkata...

Jan ler cedeyh2 sayam..meh sye pinjamkn bahu tuk ain :) Ngee~~~

Catat Ulasan

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .