kecek kecek

Tertib di Meja Makan ;)


Assalamualaikum..
Hye blogger-blogger and reader sekalian. Ain in the house.. ehehhee...
Ok, kembali dan aktifkan dirimu dengan blog anda sekalian. Mari kite bertukar-tukar entry ye. Agak rajin ni nak meng-hupdate entry dari semase ke semase. Kalu dulu, lambat betulll jari-jemari Ain ni nak ketak-ketuk kat keyboard ni. Ehehehhe.. Mahaff ye kawan-kawan sekalian.

By the way, how are you ? And I fine. Dan bermula lah sekali lagi kehidupan Ain sebagai student UUM untuk semester 6 ni. Tinggal lagi 1 sem jek nak habiskan study. Doakan ain taw ! *Aminn... ;)



Ok. Gambar kat atas ni macam biase jek kite nampak kan. Opkos lah macam kat hotel-hotel yang berkenaan. Tak denye, nak susun gelas sebegini rupa kat kedai-kedai mamak tepi jalan tu ;P
Bukan ape, kedai mamak lagik sempoi kan. Am i right ?

Yups, minggu lepas, ain dan 'geng-geng bas sekolah' sekalian berjaye join Kursus Protokol kat EDC UUM. Kat kursus ni, fasililator tu ajar kiteowang macam mane nak makan secare "proper" bile dah masok alam keje nanti. Yek lar, mane nak taw, ade mase nanti kite makan@dinner@lunch@event and dapat plak seat sebelah Bos2 untuk company yang besaw-besaw. Kene ler ade etika dan adab yang tertentu. 
Tak de lar nanti ade kes ayam-ayam terbang ke, sudu terpelanting ke. Hik2 ~
*tutup muke pakai napkin. HAHAA !

Rasenye, "konsep makan" kite ni same jek kan, iaitu, masukkan makanan ke Mulut. 

Anda sekalian begitu juga kan ? hahahaa ;P


Penggunaan sudu jugak kene betol. Tak kan lah nak makan sup gune sudu makan. 
Alaaa.. ape tah "name saintifik" sudu-sudu kat atas ni. Lupe. Sebab perot mase ni dah meronta-ronta dengan kuat sekali nak makanan. 

Sampai ape fasi cakap pun dah tak boleh nak faham ;P



Geng-geng bas skola. Muke penat sebab pagi tu ade kawad. 
Berbelang muke macik melah ni oiii... Tacap pakai bedak ;P
Mase ni break kejap ceramah sebab bagi laluan nak semayang maghrib. 
*kt UUM memang wajib pakai FORMAL .
mencikk ;(
 

My outfit on that day. Sebenarnye salah hokeyy.. Sebab dah melebihi 4 warna . Agak tak sesuai lar untuk majlis formal @ makan malam. Padan muka aku ! ;(

Sebelah ain tu K-rol Leeyana . She's using maxi skirt and Tops from Amoi Chantek .
Take a look girls ! ;)


A shoot from my Chenta Hati. 
<3
hikhikhik~


Dan ni plak Ferdhaus Iman !
Tahniah untuk kamu sebab dapat anugerah mase last performance Karnival 3K hari tuu... Proud of you.
Name manje die = Cici
die ni pandai menari tau uoLs . Serious chantek ! ;)


Purse yang tersangat besaw daripade Junaidah Hijrah ;)
masing-masing ingat die bawak i-Pad. 
Tapiiii ~~~!!!!!!!!!!


Bile makanan dah depan matee ...
Masing-masing tak hengat donia. Nasib bek "mamat" ni tersengih depan lens.
Syg kamu !
Ups !
;P


Main coast : Chicken chop
sodappp.. Potong proper-proper ye. Terrrbanggg ayam tu kang.. 
Kepak kepak kepakkk *yeel dak UiTM ;P


Mai secawan ?
*Ok, cube cari ape sedikit kelainannnn pada gambar di atas ?
Leave the answer at comment box ! ;)


Dessert. Cume aiskrim jek mampu ain habiskan. Perut already full. 
Dah tak sanggop nak sumbat ape-ape makanan lagik. Xmo makan ais banyak sangat. Takot sempot nak jogging segala bagai.
Cewaahhh ! ;P



Our table number.
Ok, fine. Sebab dapat meja belakang sekali sebab datang lambat. Bas dah pegi dulu mase ambik budak-budak yang g protokol. Yup, terpakse merayu-rayu nak bagi gule-gule Mentos ain yang baru beli tu dan bagi dengan tak berape rela kat drebar bas bio suh anta kiteowang yang lain. 
Cissss ~~!!!!!!!


*muke tak brape ikhlas nak senyum sebab laperrrrrrr ;P


Junaidah ngan Cik Nana ;)

OK. Ain dah perkenal kawan-kawan ain seba sedikit kat korang. Link pun ain dah attach sowg-sowg kat name tu, and korang boley ler nak add fb mereka. Boleh lar tambah-tambah kenalan.  
Dan bukan tambah awek. Tiada untuk anda.
 Mereka sume dah berpunye termasok owner beloh hijau ni. Upss ! ;P

Ok. Tu jek yang ain sempat nak share-share cerite kat korang. Pape, tinggal kan pesan di comment box ya.
Luv u ol. Muah ! *tetibe ;P

SALAM.

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

1 ulasan:

NUR AYNIE berkata...

perghh..mcm sedap jer...=)

Catat Ulasan

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .

Catat Ulasan