kecek kecek

Sudah satu Hari


Assalamualaikum w.b.t.. Hye uoLs. Watcha duink. Alhamddulillah, dapat dah sehari seluruh umat Islam berpuase untuk bulan Ramadhan yang mulia ni kan. Mintak-mintak lah, kite semua ni, sihat, dan berupaye nak habeskan sebulan puase yang penoh pancaroba nih ye~ hiii

Kalau cakap jek pasal bulan puase, uoLs mesti terrbayang-bayang kan kat bazar ramadhan yang ade jual everytink yg ape uoLs nak makan kan. Kat gerai tu ade juaL ayam golek lah, kat kedai ni ade jual kuih lar, yang itu lah, yang ini lah. Best kan kalau pegi bazar?? Rambang jek mate nak pilih makanan nak buat berbuke puase. Hishh.. Name jek syaitan kene ikat, tapi, nafsu makan membuak-buak macam 'setan' tu dah beranak-pinak kat atas mate kite ni yang sampai nak pilih makanan yang macam-macam. Padahal, pas buke sepinggan nasik jek, dah kompem-kompen kite kenyang segala bagai yang boleh diklasifikasikan macam ular sawe dapat makan ayam sekandang.  hehehee :D


Puase ni jugak, dapat mengajar kite untuk bersabar, tawakal dan tunduk pada Yang Maha Esa
sebab, setiap perbuatan baik kite pada bulan ni, ade 'spesel' pahala yang akan dikiraknnya tu nanti. Tu pun  tak silap ain lah kan, sebab ain ade terbace kat artikel mane tah, yang dorang cakap, setiap amalan baik kite lakukan ni, bertambah2 pahale yang kite dapat.
Wallhualam ~
^.o




Walaupun baru sehari jek puase, tekak ain ni still lagik tak baik2 dari batuk yang sangat memedihkan !
ohhh.. lagi lah mase tengah-tengah malam, gase nak meraung jek kalau batok2 ain ni di tahap 
'out of control' . huhuhuu :( 

Kalau makan gule-gule Hacks pun ( seperti dalam gambar) , still lagik xdapat nak reduce kan batok2 ain nih. this sweet juz resulting a mint in my mouth. It can't gave full treatment to avoid this pain in a minimum level. .Nanges lagik Huk2 :(

Tapi ain tak kesah. Sebab sume ni Tuhan sengaje nak bagi sebab nak meguji ain dalam bulan puase ni. Dengan haus plus plus sakit tekak, ain kene TABAH..  Cewahhh mak minah ! ayat tak bole bla ! :) 




Tapi, i keep in smile even though the illness are really close to me. Smile. Smile. Smile.
and it will reducing slowly and it will goes by wind :D
huuu




LARI DARIPADA TOPIK :

hari tu kan Cik Bedah, meh meh, Cik Peah nak gosip sket nih. hahhaaa :D

Tak de lah, hari tu kan, ain mengade-ngade kan diri ain nak ikot mak n abah g wedding sorang Uncle yang berbangse Hindu nih. Happening gilos mak cakap. uoLs knew that, an Indian person kan suke pasang lagu yang rancak-rancak sampai boleh menbuatkn sume guess2 terhangguk-hangguk, tergeleng2 bile dengau lagu tu. 

Ingat nak amek gambau banyak-banyak ngan kamera seperti di atas. Tapi. naseb tak menyebelahi. Bateri empty di saat-saat kemuncak mase wedding hari tu. Last2, amek pkai phone jek. 
Tu pun kurang bernasib baik jugak. Sebab, banyak gambau blur dah hitam jekkk bile snap.
Tensennn @_@




Sampai-sampai jek, mak n abah dengan slumber amek pinggan n cedok-cedok makanan dengan pantas dan laju sekuat Harimau !. Atas alasan, LAPARR. hishh orrang tue aku ni kan, poyo gak dieorang. Patot ler tak masak kat umah, Upenye, nak makan mase wedding tu. huhhh . * usap-usap dada ~

Eem. mase ni, ain pun muskil gak nak makan. Tapi,bile ain nak amek air, sorang chef Melayu kuar dari belakang mane tah, sapa ain suh makan. Die cakap, memang die yang masak. Gerenti 101% halal !
Muke chef yang agak hensem boley r gak buatkan 1% hati ain cair nak makan. 
* menjage hati. HAHAAAA! 

Last2, ain kacau mak punye makanan yang tak habes 1 pinggan tu. Agak masin upenye ape yang die masak
OMG ! tersekat niat nak ngurat chef tu ! hahahaaa...
uoLs, nak taw tak, as a girl, beruntung taw dapat laki yang terer masak !
lagi1 ler untuk ain yang kuat makan nih. Syiokknyeeee. 
boley ler order nak makan ape tiap hari. Chicken chop ke, lamb chop ke, tomyam ke.  Yippiieeee :D




kalau kuat makan, boley ler boolat jek muke macam anak ikan mak nih ! hahahaaa
upss,,, bukan lah, meh ain kenal kan. Name boboy nih, Redha. He such a great boy.
comel budaknye :))
sesape yang berkenan, meh komen kat box bawah ni. Single n available lagikk..
* macam situasi mak ayam mempromosi anak ayam. HAHHAHAA !
kejam tak ! kejam tak !

k lah. tah pape yang ain mengarot nih. Puase-puase pun jahattt jek tangan tu nak tulis macam-macam :D
epi Ramadhan ya uoLs.
BERSIHkan hati, BERSIHkan minda, hanya keberkatan Allah yang kite idam kan.
Aminnn ~

dadaaa :)

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

7 ulasan:

Thaqibzaki berkata...

Amin~

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

aminnn ~
:D

-Faridz- berkata...

aminnn~ ;)

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

hye farid !
amin jugak lah :P

-Faridz- berkata...

hye. da lme da x comment2 cni ;) hehe smoga dpt keberkatan Allah dak cumel ni~

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

hihihihiii,,,
tq ya Faridz !
:DD

-Faridz- berkata...

hihi most wlcome cik cumel ain =) btw ske tgk pic kamu berbaju ijau~

Catat Komen

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .