kecek kecek

Sudah Ready :)

Assalamualaikum :)

He uoLs. Kite skang tinggal sepoloh hari jek lagik nak berpuasa untuk Ramadhan kali ni. Caye tak ? Caye tak ? pejam celik, pejam celik, tau-tau jek nanti, besok raya !!! huwaaaa.. class ghitu kannn :)

Em, kalau ceghite pasal raya, korang mesti dah tau kan ape bende yang patott korang kerrjakan untuk persiapan raye nanti. Nak dodol lah, lemang , langsir kaler pepel , itu lah, ini lah. Kan. kan. 

AND. For sure. Preparation yang paling fenting time raya, adalah DUETT RAYA ! am i right ?
Lagik-lagik kalau budak-budak kecik yang comey lotey, datang ghumah n bagi salam dengan suare yang chomel-chomel ghitu, kompem-kompem datang nak duet raye . Kat tempat uoLs ade tak macam tu ?

AND. For second sure * eh, betol ke ayat BI aku nih ? hehee * , baju kurung mesti ade dalam koleksi baju raye untuk tahun ni. Tak kesah ler ler nak kurung ape, tradisional ke, moden ke, Pahang ke, Riau ke, Johor ke.. * ehh, ade kang negeri-negeri satu Malaysia ain senaraikan. 
Bak kate menyokong PM kite, " SATUU ...  MALAYSIAA ! " ekekkee :P

Untuk gadess-gadess gojes di luar sane, baju untuk tahun ni, korang amek design yg mcm mane ?




* CREDIT UNTUK SI PEMOTONG : WHATSHERNAME YIN *
die potong kain ni sangat laju. N sekejap jek, bju tu dah siap potong ! Thumbs up dear :P

ok. untuk tahun ni, ain bersame kesayangan -kesayangan A.K.A kawan-kawan sejak dari tadika, sekolah rendah, menengah, n sampai sekarang ni, kiteowang decide nak baju same. 

So, untuk kelihatan comel di hari lebaran ni, kiteowang decide nak amek bju cotton polka dot ni segabai alternatif sebagai baju kurung kiteowang. Ingat. Ni bukan pasukan sorak SMK Chaah, mahupun geng-geng polka dot dot ! hahhaa

Nasib baik jugak, kawan-kawan ain ni jugak, memang pandai dalam potong-memetong kain yang nak buat baju kurung ni. So, apa laggikk... DENGAN SATU MALAM JEK, 70% daripada baju tu, dah nak siap ! Terer taakk ???? 

 


* CREDIT UNTUK : FATIN ZAFIRAH HARIS *
ok, mek ni plak, pandai jahit tepi untuk kain yang potong tegakkk jek.
 Yang bengkok-bengkok tu, tak berape teror lagik. ekekkeee :P

DAN-DAN jek, lepas jek potong-potong kain tu, dorang teros jahit kan tepi. Tu ler, nak make sure baju tu tak senang koyank n tak nak berbulu-bulu time pakai untuk lebaran kali ni. 

DAN, malam tu jugak, 'si Tailor' ni, dah menurunkan ajaran sesatnya kat kawan ain lagik sorang ni.
 Eyyhhh !!!! bukan ajaran sesat lahh.. Dak2 ni blaja cane nak jahit baju lar ni kann. 

Tapi, kalu tang ain jek 'pegang' mesin jahit tepi tu, mule r, benang no1 nak tanggal lah, benang no2 nak tanggal lah. Hisshhh.. Goramm denn . huurrgghhh :(



* CREDIT UNTUK : B SI DILLA *
die ler empunya segala mesin-mesin ni. Kiteowang juz menompangg n main-main nagn mesin-mesin nih. ekekekee.. Die ni bespren ain dari kecik-kecik dulu. Sebelomm tadika lagik ain dah kenal die taw ! :P *

ok. bile dah siap potong n jahit-jahit tepi segala, mule ler nak jahit-jahit n nak cantum-cantum kan mane yang berkenaan. Ha, uoLs, sekejapp jek dorang buat kan baju ain ni taw. 

Ketak ketuk ketak ketuk, siap dahh. Gumbiralah dalam ini hati. Baju raye ain dah siapp ~
^.o



Tanpe pikir ape-ape, ain teros jek sarung baju. Komen yang mane patot

Perkhidmatan dorang memang tip top ! Korang cakap jek lah tang mne dorang nak kecik kan. 
On that time, dorang boleyy otter kan untuk korang sekelip mate.
Sangat puas hati. Jahitan die pun kemas n cantik

" Kalau uoLs nak try, korang boley PM ain untuk keterangan lanjut. 
Tapi, ain promote ni dah lambat kot. Sebab raya pun dah nak dekat kan. Tinggal seminggu jek lagik
Tapi, tak pe lar kan. At least, korang taw kat mane nak upah tailor yang memang memuaskan hati korang
Klik jek kat name-name yang ain dah letak link tu. Boley jugak PM dorang secare personal. Mane taw, boley dapaat murahh  :))

k, baju-baju akan datang akan ain ceritakan dalam belog ni

* baju raye ain dah siap satu. Ain menantikan lagik 2 pasang lagik nih. 
Korang plak macam mane ? Jom share ! :))

see ya next entry. bye ! bye !

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

7 ulasan:

Nur Afiqka berkata...

go polka dot go!!!! hahahaha.....^^

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

it same like u too right ??
heeeee
i luv it :0

zafiraharis berkata...

oiii!!!!ape kutuk2 aku nie??

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

tak kutuk laahhhh
pujiii ~!!!!!
^^

qaireen amsyar berkata...

nice!!!!..n ...osem!!

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

hahhahahaaaa... tenkiu a lottt :))

SuperHamzah berkata...

wahh.. comel2

Catat Komen

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .