kecek kecek

Mahu meng-usha BABY


Assalamualaikum.
Hye readers.
Uisshhh.. Buang tebiat ke hape hagaknyee ngedate belog tengah-tengah malam buta cam ni ??? Dah lar esok sekolah, kene bangun pagi. Kalau lambat terrcongok secara 'on-time' kat pintu pagar sekolah yang terpampang kat depan ghumah ni. mau kene pakej rotan ngan chekgu disiplin. ngaaaa ~~!!!!
* aahhh, tipu-tipu jek :P !

Mane ler ade hanak murid dah tetua macam ain nih ! Ain skang dah blaja kat Unibersiti lah cekgu.. *cehh, jawapan yang disertakan dengan tersipu-sipu malu. Tu ler ayat yang selalu ain bagi kalau terserempak ngan ex-cekgu2 ain dolu mase skola-skola rendah mahupun skola menengah. Terlalu banyak sangat kenangan ain kat zaman-zaman skola. Betol tak korang ?
Owh yer, lupe nak cakap. thanx A LOT kepada mereka yang sudi me-ngomen dekat entry ain yang lepas. Tak de ape pun, juz nak share-share dengan uoLs, ape jek produk yang ain pakai kat muke ain yang tak begape indah ni. hahahhaaa 
Btw, tooceeyhhh, tooceeyyhh, tooceeyyhhhh. Jasamu sangatt ain kenangg :)

Hurm, sedar tak sedar, cuti sem ain tinggal sebulan jek lagik ni. Lepas ni, mule lah ain kembali ke pangkal jalan dengan life kat kampus tu. Dengan assgigment yang melambak-lambak tak hengat donia tu, kang sampai blog tak ke mane, entry tak ke mana. Masa tu, blog ni dah dianak-tirikan. Ngehngehngeh :P
So, sementara ade waktu yang panjang ni, eloklah ain amek kesempatan ni nak update entry serajin yang mungkin ! * gocok-gocok mate sebab tak pecaye :P

Sepanjang cuti sem ni pun, tak de ape pun nak di buat kat ghumah ni. Setiap soklan dari korang, akan dijawab dengan jawapan yang same tipa kali.
" Bangun tido > kemas umah sampai takde kuman dan habok segala > masak > makan > tido > tengok tb > tb tengok ain * eh, salah ! tu pun kalau tetido sebab kenyang sangat > online "
tu jek ulang-ulang. Tapi skang kan bulan poce, so, makan tengah hari tu dah ditukarkan dengan tengok tb jek sepanjang hari ! Cukup syarat lah nak gemokkan badan. Hheheheee :)  





Back to the topic. 
Baby ni bile kite ternampak, dan boleh membuatkan kite terkaku seketika. Tak pun, dengan spontan dan pantas kilat korang cakap " alaloorrrr.. Comelnye baby nihhh.. anyonynyoo, anyoonyyoo "
K, situasi begini korang mesti selalu jumpe bukan ? Takpun, dengan korang-korang jugak lah berkate sedemikian ? * termasuk ain sendiri. Hhihihi

Tapi, bukan semua baby dapat kite manjekan dengan cepat. Sebab, ade jugak antare baby-baby yang special ni, taknak dengan orang yang dorang 'tak bape kenal lagi' . Ain pun taktaw, kenape baby tau macam amne nak beza kan antare mummy die ngan orang lain. Sama ada dari suara kah , bau badan kah .
 atau lain-lain ? hurrmm ~






And rite now, BFF ain ade sorang anak a.k.a baby. Dulu, die terr sangat lah payah kalau kite nak sebok-sebok dukung die. Last-last, hampe jek perasaan, sebab die tak nak dengan orang lain. melainkan mama die ataupun dengan sepupu sepapat die. Yes, tersangat-sangat geram dan gade nak cobit-cobit pipi , n ciom-ciom smapai puas ! hahhaaaa... * kejam sungguh niat.
Btw, seganas-ganas ain ni pun, ain sayangg ngan baby. Ade sifat 'motherly' tak ain nih ? hahhaaa
Lembut-lembut ain ni pun, kekadang ade marahnye jugak. Sifat 'kadang-kadang' marah ni ler yang membuatkan ain muskil dan membantutkan ain nk apply Cekgu Tadika yang tak bertauliah. Mau kang tiap-tiap hari ain asyik ulang alik dari bilik Guru Besar. HAHhaaaa !




Suke ain ngan Dorang @ baby ni. Memang mengendeng-ngendeng lah ain dengan 'mak' nye dengan harapan nak dukung baby tu sekejap. Hungging n Kissing baby yang harum semerbak dengan bau bedak Johson n minyak Yuu Yee ni, yang boley kan ain nak meOOww, meeOOwww ngan baby ni . Sebati dengan jiwa dorang yang nak kan 101% perhatian dari parents dorang kan ? Dengan ain-ain sekali terbabit sekali nak manje-manje ngan mummy die. Last-last, mak ain cubit secara diam-diam dari bawah meja.
" AHH, ko ni dik ! Tak malu ea. Yang kecik tu, baby tu, bukan ko ! "
Yes, ayat yang amat sadis yang ain terime kalu mak ain dah stat bagi cubitan semut api yang boley buatkan ain tak tido malam 3hari 3malam. Pedeeyyy * padan muke aku ! hukhuhkhuhhkk :( 

Situasi cubit-cubit bawah meja ni selalu terjadi kalu ade majelis kenduri-kenduri kawen ke, doa selamat ke, yang bolehkan orang-orang kampung kuar dan bawak anak-anak dorang yang comel-comel macam tu. huhuhuuu,, sadis. sadis. sadiss :((



DAN ! uoLS perasan tak, bile korang berdepan dengan baby-baby ni, korang akan terase nak pelok, nak dokong n nak buat macam-macam lagik lah ngan beby macam ni kan.
 Sampai, ade yang terase macam speech problem and hati korang rase, anyonyyoo comelnyee budak ni. 



Bile dah dapat merapatkan diri sengan jayanya dengan beby ni, boley ler ain ber klik-klik dengan sepuas-puasnya. Alorrr.. Auntie Ain sangat geram dengan Qistina Alya Fakhira ni lahhh ~~~!!!!!!

* ceh , boley tak ain nak request kat mak yang ain nak kawin cepat ? hahahaa :DD




Fine.

Bile auntie Ain dah suruh senyum jek depan lens, and this kiddo get bored, die pun nanges. Mungkin dalam hati die berase : " Huiisshh aunti ni. Kite penat lahh nak senyum-senyum banyak-banyak kali nihh "
Yes, this baby dah boley buatkan ain gabra tak hengat donia sebab orang-orang sekeliling dah dok jeling-jeling perhatikan ain yang boley disalahkan sebab buat die nanges. 

Y this baby was crying on that time. Uwaaaa ~~!!!!!

ngan Ain skali nanges sebab tak tau nak buat ape. Hahhaaaa * just kidding :O




K. Taktik seterosnye,
 ain pun carik ler segala barang-barang mekap dalam handbag, dengan harapan nak solekkan Alya macam Princess. yeesshh ! Sekelip mate jek ain dapat senyapkan baby ni !
Terer tak ! terer tak ! Jom tepok tangan untuk ain sekaranggg ?!!!! Yeehhaaaa :PP

( korang tepok tak tu, jangan tipuuu..  HAHAHAAA )



Taaddaaaaaa ~~~!!!!!
Ni ler mama die. Meh ain kenalkan ye. Name die Farah Dilla Mahat.

 Die ni lah BFF ain forever n ever,
Sebab, ain kenal die sebelom masok Tadika lagik. 
Teringat dulu, comot-comot kite kan main masak-masak. Petik-petik daun lah, bunge lah. Hihihii..

luph u sayanggg !




Tak cukup dengan Melayu, anak Cine pin aun maen tarah jugak. Colik kejap dengan mummy die.
Bawak die main. 
Tapi, masaah baby ni plak, mungkin die tak paham ape ain cakap. 
Sebab die asek tengukk ain jek ape ain cakap tanpe kelip-kelip mate walaupun sesaat !

tapi, bile mummy die datang n cakap ape tah. baru lah baby ni stat nak tersengih-sengih. 
Isshh budakk yang cinonet ni.. Goraamm deeennnn ! * hentak-hentak kaki




Disebabkan ape yang ain cakap die pun tak bape paham, bile ain suh die dok diam-diam pun, die pun tak paham dan asyik tergolek-golek kanan dan kiri. Main-main tak hengat donia. 
Mak die kate, umah ain ni gak luas sikit berbanding ghumah die. 
Tu yang die rase macam kat kindergarden sekejap kot. hahahaaaa


Teringat plak ain kat pengorbanan seorang ibu n abah. 
Yang sanggop besarkan dan jage kite dari kite kecikk lagi ni kan.
 Dari sekecil-kecil umat, sampai lar sekarang. 
Ade jugak yang anak-anak dorang lagi besaww fizikal die dari mak ayah dOrang. 
Haaa. terkezut mak minah kalau tengukk tu kan. hihiii
Ingatlah, tak terbalas dengan wang ringgit, mahupun segunung emas untuk mak abah kite. 
Sebab jasa mereka tu tak ternilai harganya.
 Jangan nak menderhake ngan mak baak tawww.
 Tak tenteram hidop kang ^^

Epi Ramadhan ya korang. Doa-doakan kan lah sekali , supaye, ain nanti kangg, dapat anak yang soleh, solehha, comel, kiut miut macam Ain ni. hahhaaaaa
Ammiinnnnn... Ain nak tengok korang tulis 'aminn' kat comment box bawah ni. Kalau tak, mogok tanak tulis entry lagik ! hahahaaa * kidding :PP

Selamat Menjalani Ibadah Puasa
bai bai :)

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

18 ulasan:

Mr.Thinker@Ali berkata...

lepak bpmall x btau. huhu.

-Faridz- berkata...

ahah cumel nyeee~

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

huik mr.thinker : ko dok area ane r !
:PP

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

faridz : heeee.. tenkiuuu !!!!!
:))

-Faridz- berkata...

sifat keibuan kuat la tu hihi~ :P

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

hahhahahaaa.. mestttiii ^^

-Faridz- berkata...

hehe grg ke ain? apply la jd ckgu tadika :P

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

hahahaaa
kang sume bdk2 asek kne sebattt :))

-Faridz- berkata...

haha yeke? tu tgk ok je tu ngn dak2 :P

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

hahhahaaaaa...
yup. ain suke ngan budak2 :P

-Faridz- berkata...

same la. ske budak2 gk :P

hamzah ian berkata...

wahh.. guna kamera apa ni??

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

faridz : heheeeee.. same2 !
:))

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

hye hamzah !
totally i'm using camera hp !
kadang gune kamera depan, tu yg kabur
pht, gune kamera blkg :))

-Faridz- berkata...

yg dpn tuu mmg kurg sket n cpt kabur ehehe :P

Ain Atika Zailani berkata...

alalallala comelnya!!!

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

heheheeee
u too comel dear :)

-Faridz- berkata...

=)

Catat Ulasan

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .