kecek kecek

Coti sem with ‘TV Ketuk’ :D

Assalamualaikum korang ! hahhaaa.. bertemu kebali kite kite ke rancangan Lu pikir lah sendirik . eehh. Salah. Ape lar. Kat entry blog ain nil ah kan. Macam Chips more x ? kejap ade, kejap tiada. Bukan ape. Agak kekeringan idea nak nulih. Rasenye, banyak story yang ain nak publish kat entry blog ni. Tapi, tak kesempatan. Sori  ye kengkawan ! bukan ain sonyap jek kalau ain x publish ape2 story kat entry ni. Korang update tak ngan pesbuk korang ? Jangan segan silu ek nak ber halo-hallo ngan ain . Kat wall ke, meseg ke, chat ke. Ain okey jekk. Weeee ^.^

Em.  As a student, skang ni ngah coti sem yang panjang untuk student degree. Kalau utk dip n sebagainye, korang dah stat kan kuliah korang ? * dalam hati, syiokk woo coti lame2. Pakej nak gemokkan badan pon tersedia luas nihhh. Wakakkaaa... coti panjang ni sememang-memang mencabar  iman and nafsu ain dari tengok masakan-masakan mak yang sedap hingga tak hengat donia tu. Ade jek nak tambah nasik berpinggan-pinggan time makan. Complete kalau ade pakej sambal belacan. 
Pakwe kat sebelah lalu pun, ain buat dono jek lahh.. wakakkaaa..

Kalau makan, ain suke makan depan tb. Tapi, sejak 2 menjak ni, tb kat uma yang 42inci nih, tetibe kaler biru dengan serta merta. Oh damn. Gane nak layan cite Imam Muda nihhh.. ulangan jek lah. Yang episode siaran langsung tu, kompem ain terrlepas tengok. Bz ngan ape tah. Tak hengattt.. pastu, korek2  barang kat  bilik mak, jumpe lah satu tb kecik-kecik comel lote. Ohoii.. cek mek molek ghitu.. huhuuu

Yang bestnye, ade ler gak tb pengganti untuk tb mak yang rosak tu kan. Tapi, yang tak bestnye, kadang-kadang, tb ni, kejap ade suare, kejap takde suare. Kejap Nampak, kejap hitammm jek gambornye.
As a conclusion, pakat2 nak ketok lah tb ni kalau salah satu cirri nak tengok tb tu, ilang tetibe. Sekejap ketok, kuar suare. Kejap ketok lagik, kuar gambor die. Kalau ketok lagik sekali, ilang semuanya ! ikot kan hati, nak gak hempookk tb nih. Tapi x boleyyy... ni jek lah tb spare yang ahde kt umah nii. Kalau tak, memang tengok dinding n syiling jek lah sume ahli club umah ni. Sorang pandang die, die pandang orang tu balik. Pergghh.. azabb.. wuwuwuuwuu

Coti-coti sem ni jugak, ain getting involve dalam ghazal. Korang taw x ape tu ? ghazal tu macam satu seni muzik yang ade kat kat Johor nih. Kalau zapin plak, korang tau kan ? hisk korang ni, zapin tau, ghazal tak taw. Jitat nak. Hahaaa. Mase tu, game 1-3 Julai kat Dewan Orang Ramai, Parit Raja, BP. Alhamdulillah. Dapat ke final, and kiteowang juz dapat saguhati a.k.a no-4. Tapi, jaoh sudut hati ain, ain bangge ngan kumpulan ain sebab kiteowang dapat pegi sejaoh ni. Siyes. Ain bangge ngan kumpulan ain ni. Kalau korang nak taw, ain wakil skolah menengah ain ni taw. SMK CHAAH. Skola tu depan umah jek kalau korang nak taw. Hahhaaa. Banyak kenangan tu kat skola nih. Gase nak ulang balik jek mase blaja kat skola ni. 
Sumpahh best ! wuwuwuuu



23hb ni kalau tak de ape, Kumpulan Ghazal Suara Perindu SMK Chaah ni nk buat 1st show lepas game. Kalau xsilap jugak, kat SMK Seri Bali Chaah. Sesape nak tengok, jom lah. Hahahaaa.. * tetibe promote ek ! ekeke. Kirenye, kene buat persembahan untuk majlis Hari Kualiti Guru Daerah Segamat
Tu pun kalau x silap lah kann.

Pastu, cooti sem ni jugak, ain menyibukkan diri pegi tengok prade Istiadat Pentauliahan Di Raja kali ke 30 kat UTHM , BP. Siyesly, ain bangge ngan senior3 ain yang commission haritu. Dah x saba lol nak pakai 1dress ! hahhaaa... 1dress tu, pakaian no1 dalam TUDM. Bangge kot. Pegawaii ghituu.. hope, impian ain tercapaii.... aminn.. moh ler kite same2 amin kan ek ! :D


Mase prade ni jugak, ain , jun, n ijat paying boleh duduk bersile kat padang kawad tu, sebab kerusi2 sume dah full orang ramai dah duduk. Uwaaa... buat muke dono jek, kiteowng bersile lerr.. shot ape yang patot. Sambil-sambil terngange tengok dorang kawad..  Sangat ohsem lorr !  

Kegatalan ain untuk pakai wedges 3inci untuk satu hari tu memang-memang buatkan kaki aku lenguh-lenguh satu badan. nak jek tanggalkan, n kaki ayam . boley ke hulu dan hilir sesuka hati. hahahaa :D


Nak macam maam Aishah, die ‘perempuan’ yang pegang pedang mase prade hari tu. 
Nak macam dieee !!!! * sambil hentak2 kaki ! hahahaaa:P

Coti sem ni jugak, umah ain ade buat satu kenduri kecil-kecik jek hari tu. Sebab nak pose kan. Thats y, mak decide nak amek yasinan kat umah ritu. Alhamdulillah. Flow smoothly jek hari tu. Makan lontong ngan ayam rendangg. Ngan kuah sambal lagik. Memang superb ! tambah brape kali, koraang jangan tanye !
Rahsie kerajaan. hahahaa


Eskot-eskot yang gajin menolong mase kenduri hari tu. Tolong lap pinggan, angkat pinggan kotor.
Gajin mereka nihhh :D


Nape mate aku macam mate orang saket r ? ke lens tu x sesuai untuk ain? uwaaaa ~~!!!!
* ritu bibir ain sakit. tapi skang, da okeyy dahhh :P

see ya enxt entry ! sayangg korangggg
pasni, doakan ain gajin nak hupdate entry bebanyak ! 
hihiihiii

daaaa :D

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

5 ulasan:

Mr.Thinker@Ali berkata...

Ko pakai lens lama sgt kot. Then udara berhabuk. Semua tu kan faktor yg fakta. ^^

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

mungkinnn... nak tukar yang baruuuu :D

Mr.Thinker@Ali berkata...

Wah! Banyak duit ko. Weh, raya nti aku dtg rumah ko. Nk duit raya..!! ^^

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

hahahhaaa.. sengall.. em, dtg r !
pape, roger2 dlu. weh, bape hb ye kite balik kmpus ?
aku lupe r :D

Mr.Thinker@Ali berkata...

Nak roger macam mana? No HP ko sudah aku tidak miliki. Hahaha! Try misscall kat no aku: 0134563873. Aku x sure bila naik. Dalam belas2 kot. Ada yg kata dalam 12. paling lewat 15. Bak mai no ko cepat!! Aku nk mnta alamat rumah nie! ^^

Catat Ulasan

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .