kecek kecek

Rumah Sakit :(

Assalamualaikum korang ! 
ha, entry kali ni, bukanlah berkaitan dengan rumah Ain yang 'sakit' , tapi . .
jeng, jeng, jengggg


See. rumah Ain still lagi elok kan ? Korang jangan ingat yang bukan-bukan plak ye. Babab kangggg. hihiii  Em, bukan yang macam rumah yang depan lagi tu. Ups ! Bukan niat aku nak cite bukan-bukan dalam belog, tapi, nak menyatakan di sini yang rumah aku tak ler se-sakit sepertimane yang terdapat dalam Tajuk Entry ini. uweeee. Rumah Ain biase2 jek. seperti yang korang nampak dalam gambar. Family Ain hidup secara sederhana jek. Tapi, itu semua bukan masalah dan problem bagi Ain untuk teros hidop ! Ain bersyukur sangat dengan ape yang ade dengan Ain selame ain bernafas di muka bumi Tuhan ini.

Sebabnye, Ain tak tergolong dengan orang-orang yang terpilih untuk ujian pahit dan getir dari Tuhan untuk meneruskan kehidupan. Family ain pun semua sihat walafiat selame ain. Ain bersyukur sangat pada-Mu. amin...

* sile abaikan model ye. Mungkin die 'dipakse; untuk senyum dan berposing-posing depan camera. hihihii
Mungkin, gugurl ni nak bergambo, tapi bile suruh senyum, macam tu plak jadiknye. Ain ngan along Ain mase ngan shoot ni, asek tahan gelak jek ngan 'aksi-aksi' panas dengan budak bername 
SOFIA SULAIMAN nih !!

geram taw Kak Ain nak geget pipi awak tu. heeee


memandangkan sekarang ni tengah cuti 'Minggu Belajar' a.k.a 'Study Week', ramai student UUM pun balik kampung. ye, siyesly Ain jekes yang teramat. sebab Ain tak dapat nak pelok ciom mak, abak, akak2 Ain. rindu sangat kat dorang. Tak silap ain, last Ain balik Johor, mase resepsi Akak Ain yang kat Desa Temu Jodoh tu. pastu, dah tak balik-balik dah. bz kat kampus pun satu hal, ngan assigment lagik. So, Ain decide tak nak balik kampung sampai hujung sem ni. yek lar, kalu balik kampung jek, kete ni memang tak penah lekang ngan Ain lor untuk ke sana dan ke sini. 

Dan yang paling tak best, abah siap maen nyorok0-nyorok kan kunci kete lagik sebab tak bagi Ain nak merayap. Ain ingat jugak, satu ayat sadis " Asal balik jek, teros maen kete. asal balik jek, ilang". Em, maksud maen kete kat cini, it means, Ain teros berjalan-jalan ler nek kete. Sebab kat kampus asek jalan kaki jek kan. So, bile balik kampung, Ain teros ler lepaskan gian nak jadik drif driver ! * typu jekkk . ahaks:P

HAA ! ko keluar lagik ea Dik ! abah babab ko kang ! * seperti yang dilakonkan dalam gambor kat atas. hihihi

macam ni ler abah Ain, kalu Ain degil tak dengor cakap die, die akan kuar kan isyarat tangan die macam tu, tuju KHAS untuk Ain. Kompemmm, Ain akan terdiam teros dan akan jadik macam kucengg Parsi yang slalu dok ngendeng-ngendeng sebelah die. HAHA ! 
tapi, mase kecik-kecik, Ain degil. kadang-kadang, asyeek nak ignore jek ape yang die cakap.
tapi skang, bile dah 'beso' sket, baru Ain paham, mengerti tiap ape yang die cakapkan kat Ain tu, adalah benar belaka. 

Ain ingat lagik, abah kate, "Dik, jangan maen panas, demam kang ". Eyyhhh. Nehiiiii.. Ain tetap degil. Main masak-masak lah, main kawin-kawin lah, kat tengah-tengah panas. Last2, bukan demam jek yang ain dapat, ngan pakej rentung skali dapat ! Hamekkk... degil sangat kan. Dengan mak skali tunjuk jari Jempol kat Ain. sadisss sungguh mase tu. uhuhuhuu
( jari jempol a.k.a Ibu jari :D )

Suke sangat maen kawin, terkawin gak akhirnye ! 
upsss. bukan lah. Dalam gambau ni, akak Ain mestilah kawin ngan suami die. kan. kan. hihihi
alhamdulillah. Family hepiiii sangat bile along dah naek pelamin. 

Sebab, along Ain ni, bukan lah nak sangat ber-kapel2 macam adik-adik die yang lagi 2 tu. hihihii. oke ler kan, ade gak membe buat gado kat ghumah tu. adik-adik awak sume dah tak lekat dok rumah kan. :P
* mood : really miss ALL OF MY FAMILY ! :(

Muke mak muke letey. Sebab direct 3hari, die tak cukup tido. Siap panggil tukang urut lagik mase malam berzanzi itu hari. Sian makk. Nanti adik balik kampung, adik urutkan mak ekk. wuwuwuuu


TADAAA.. ni adek beradek ain ! somel tak semua ?
ha, yang tengah-tengah tu, dah di-cop ngan abg ipaw Ain. kalu berani sangattt, sile ler try ! hahah
tapi, yang belah kiri dan kanan die tu, still lagik available . ahaksss :)


Dan acare penting kalau Ain balik kampung, Ain mesti akan pegi Air Terjun Sg. Bantang !
Buleyy berendam macam badak sumbu even tak brape reti nak swim. hihihiii

Tempat ni jugak, Ain dah plan nak culik budak-budak yang fitik tauliah time hari dorang outing nanti, nak ajak deme g sini. Ha ler, dorang dah fenat-fenat fitik, ajak g berendam. So, bile ajak g tempat nih, kompem syiiookkk punye ! hahhahaa :P

Istiadat Pentauliahan tu buat kat UTHM, BP. 
So, darab, tambah. tolak, bahagi, dekat gak lahh ngan ghumah Ain. 

Korang tunggu ye. Ain bawak portt baekk punye kalau nak mandi kat air turujun nihhh. hihiii




ha ! Ni ler port yang Ain cakap tadik. Best taw kalau nakbuat bermacam-macam aksi bebas kalu nak man terjun-terjun nih.
siyes. korang buley tertunggang terbalik, tergunggeng skali ke, hangguk2, geyleng2 . hihihiii
tapi, kalau korang nak buat pelbagai aksi yang berkenaan, kene ler berhati-hati ye hadik-hadik. takut terkene batu kanggg. Nauzubillah !

mase Ain g dulu ni, sebab ade cuti mende tah. Tu yang ramai jek kat port berkenaan. Tapi, bile takde orang, tempat ini ANA yang punyaaa.. ingat, Ana YANG punya. Bukannya, Ahmad Albab ! ngeee

kalau korang nak taw gak, port ni ler yang jadik port TETAP bile Ain n the geng setuju dengan sebulat suara nak lepak time ponteng " kelas Hikmah  "
( ala, macam kelas tambahan yang cekgu-cekgu buat untuk budak2 FORM5 yang dah nak SPM doLu ituu  )
uupppss !!!! terbagitau plak kat belog. Cane ni ! Cane ni ! :D


kalau g tempat air terjun tu, Ain selalu g dengan mereke yang di atas ni. tapi, tak termasuk ngan baby kecik yang comel-comel tu. Sebabnye, die tak lagik wujud time kiteowang ngah degil-degil sekalian alam tu. Mummy die pong tak kawin lagik tau. ehehhe :D
Sirin Syafiradan Farah Dilla. We have a lots of sweetnest memory I ever had. Mishh koranngggg :(
Ups, sorang lagik, Netnot. huuuu

Tapi skang, kiteowang amek port lain plak kalau nak lepaking bile dah ade baby ni. dah tak men dah air2 terjun ni. 

TAPPIIII, port baek punyee....


KUDA KU LARI GAGAH BERANIII ^+^
nyanyi ala-ala Dtok Syarifah Aini. ekekekkeeee

so, port kiteOwang yang seterosnye, ialah TAMAN MAINAN !
yiippiieeee.. sukee sangattt bile layan baby Alya Fakhira maen2 kat taman mainan. kiteowang maen gelongsor, buaian, naek kude, macam-macam lagik lahh. hisshh.. Auntie geram sangat ngan Alya. Isyyh. 
Tak boleyy jadik . Kene kawin awal gini . hihihiiii :PP


Tengok, kteowang senyum pong nak macam Alya kan. Nak pp bOOLAT2 !  
Weee.. 
Nak balik kampungg.. Nak main2 dengan Alya. Nak ciom2 pp Alya. Nak lepak2 ngan Farah Dilla. Nak karaoke dengan Sirin. Nak gelak2 ngan Netnot. Ngan sume-sume lahh. Nurul, Fatin, Pika.. eee.
idop TGLS ! yeaayy
TGLS. Name group Ain mase skola-skola. Siap buat name tak tahan kann.. Comel tak. Comel tak. hihihii


Kalau balik kampung gak, Ain suke tengok bunge dragon fruit yang selalu kembang di waktu pagii. Somelsss sangatt. hihihii.. Nak jek petik-petik, nak letak kat telinge. Tapi ape kan daye, kompemm mak marah sebab nak suh buah tu berbuah dengan lebatnye kan. huk3 ~

Kat tepi rumah Ain, along ade tanam pokok ni. Da lame kot die tanam pokok ni. Tapi, buah tu, kadang-kadang ade, kadang-kadang tak de. Menci jekkk tunggu kalu tak berbuah-buah. Buah tu soodap sangatt. Manis. Suke jek bile sejukkan dulu kat peti Ais ! pas makan tenghari jek, mesti Ain dah get ready nak potong-potong and then dok nguyah-nguyah depan tb ! yeehhiiii :D


Kalau kat kampung jugak, kiteowang 1 pamili mesti kuar makan-makan kat luar. So, mak secare tak sengajenye telah OFF DAY dari masak-memasak. Mak dah boleyy goyang-goyang kaki jek bile kite semua makan kat luar yek. Buleyy makan banyak2. Kang balik rumah jek, boley teros terbongkang. hik3


Kat kampung pun, Ain suke 'buli' akak2 Ain suh belanje Ain makan donut BIG APPLE ! ssllrrppp. Telan air liur jek lah Ain kat kampus. Celah mane nak cari kan. Nak buat, sumpah Ain tak reti. 
Reti beli jek ;D

Pastu, Ain reti MAKAN jugak ye hadik2 dan habang2 ! ekekeee


Kalau time budak kecik ni ade kat rumah, best LAH ! Sebab, ade membe Ain nak buat gado. hahahaaaa
Beh tu, tak kan nak wrestling ngan mak ngan abah kan. Kang kate tak baek plak kan. huu

Kalau Sofia ade kat rumah, best lar jugak petang2 dalam hari Ain. Ajak Piyah jalan2 keliling Pekan Chaah tu, g bawak jalan g Taman Mainan, jalan2 makan aiskrim Cik Kiah, main solek-solek, macam2 macam lagik lahh

Ade jugak sekali Ain mintak nak 'ADIK BARU' ngan mak. Last2, KO DAH TEBIATT ??? huk3 ~


Kalau Piyah ade jugak, Ain selalu berebut gule2 kapas ni ngan die. Ish. sesuke die jek kan nak berebot ngan Ain. Last2, ciom pp die banyak-banyak kali, die kalah lah ! Kan soonang taktik AWOK ni. ekekkeee


Mak, doakan adik ye kat sini. Exam dah nak dekat ni. tinggal berape hari jek ni kan. uhuhuuhu. 
Doakan adik selamat nak hadapi sumenye ni. Adik sayangg mak. uhuhuhuu. Sadis plak tetibe
* gambar ni mase kat Masjid Putrajaya kot kalu tak silap. 
Dan yang tengah sembahyang tu, EMAK saye lahh ^.^


kalau boley, Ain nak dapat ape yang Ain impikan dengan hasil usaha dan titik peluh Ain. 
Ain nak tunjukkan ngan family. Nak tunjukkan dengan semua. uhuhuuu...

Rinduu lahh ! aiyookkkk ~


Tak lame lagik jek, Ain balik kampung. tunggu ek. Nak makan masakan mak. Nak guling-guling atas Kak Linda even akak dah kawin pun kan ( dulik ape, huh ), nak solek-solek ngan Kak Liza, nak urut-urut abah. Uwaaaaa

Tak pe lah. Bukan kali ni kot Ain balik kampung. Baru Ain rase ape perasan kalau rindu yang terpendam sangat bile lame tak jumpe family. Ish. Sungguh susah untuk diungkapkan.

Sebab rindu dan sayang ni, bukan lah sesuatu yang boleh diungkapkan dengan kata-kata yang bisa dituturkan dengan mudah. Ain harap jugak, tiap-tiap malam Ain, Ain  nak mimpi family Ain. Kan, siyesly RINDU

* Tu ler, len kali pilih ler universiti yang dokat-dokat ngan mak ekk. hihihii
Ok mak, jangan kan pilih universiti, pasni owang pilih HUSBAND yang dekat-dekat jugak ek ? Upss ! :))

k lah. bye ! bye ! see ya ~

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

4 ulasan:

Mr.Thinker@Ali berkata...

Playground Darling Walk? Tempat aku lepak2 masa cuti di Chaah yo! Hahahaha. ^^

Siti Syafinaz a.k.a Peanut berkata...

panjang sungguh nak bace n3 nie...tp habis gakla akak bace..yeayy..semoga ape yg ain impikan tercapai..akak teringin nk jumpe kamoo..hehehe...jage diri..hope segalnye dipermudahkan..aminn..chaiyok2 ain..

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

mr.thinker : yo ! nape x cakap yo ! buley maen same2. ekekekee^.^

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

kak pinat : ekekkeeee.. enrty pnjg bukan ? hahahhaaa... ehek2
thx for reading ya sis ! lame xberbelog wlaking kat belog sis. yippieee^.o

Catat Ulasan

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .