kecek kecek

Bernafas dengan lega :)

 Assalamualaikum korang . Selamat pkul 3.45am jugak. Haa.. buat ape jek ler tu hek pepagi macam ni. 
Buat pengetahuan korang, ain skang ni agak dah tak boleh nak tido malam. Memang dah try gak, tapi memang selalunye memang tak boleh ler gamaknye !

Fenat dah golek-golek ke kanan, ke kiri, ke timur dan barat plak.Sampai nak terjatoh katel pun hade dek nak buat mate ni terpejam di kala malam. Last2, ke subuh gak jejak baru nak lelap mate ni. 
Haissshh.. tak moleh jadik. Buwok betol perangai. Kan korang. 
Kalau ler hade mak-mak bakal mentua nak datang minang, kompem kene rejek awal2 ek :D

heeyyyy...
Pasal pe cite minang meminang ni. Gataiii ye. Nak mak piat telinge awak tu ?
Hekhekhekk :))

Nak kate ain ni kuat study malam-malam, tak jugak. Dok borak-borak lah dengan budak-budak ni, tgk muvie, men pesbuk ZurainiSwarno D'Amor lah, macam-macam.
Men masak-masak meegi pun hade taw. SEE. Jangan kate Chef One, Chef Two, Chef Tuu-kang Masak pon hade skali ni taw. Ting tang ting tang bunyi periok ni kene ketok. Ekekekee.
( buruk betol kan perangai ain ni ? HAHHAAA :D )

Dan sekarang ni, ain bersyukur sangat ke hadrat Ilahi, dengan limpah dan kurnianya, ain dah habes exam. Itu jek benonye nak cakap, mukadimah mesti kene gempak ! hahhaaaa.. Dolu-dolu kalau kene suh buat buku skrap pasal kerja kursus lah, ape lah, Ain paling suke buat tang 'Penghargaan' . Sebab nak berterime kasih ngan sesape jek, even 'orang tu' tak kene mengene langsong mase nak siapkan buku skrap tu. And ade mase tu, siap name Tok Ketua Kampung lagik Ain dok tulis terime kasih dalam buku skrap. Padahal, kenal pon tidak. Wee:D

Alhamdullilah. Alhamdulillah. Alhamdulillah.


Dan kalau mase study ain dah bosan and need some entertainment, ain gajin nak menelk majalah-majalah yang ade dalam collection rak buku ain tu. Tadaa.. Majalah DARA.COM. kecik, senang, menarik, dan best kalau nak bace. Komfem ler sarat ngan style-style musliamh skang ni. Ngan majalah ni jugak ler, terbukak mate ain cane nak dress-up ala muslimah, mekap, kecantikan, and, macam-macam lagik lah kan. Geurl akt luar sane, ape majalah yang selalu korang layan ? REMAJA ? NUR ? blablabalaa~
Sharing is caring kan ! :D

Tapi, area kampus ni, ain tak tau lah mane nak dapat majalah ni secare berterusan. Kalau cari kat Mall jek, kompem tak de. N majalah ni jarang-jarang jek hade. Kalau kluar g Changloon jek baru ler boley dapat nak beli mende-mende macam ni. Sian kan :(


Dan salah satu aktiviti kalau pegi C-Mart Changloon tu, ain suke makan setoberi n anggur cecah coklat. Terrsangat Ohsem ! sampai menjilat-jilat jari sebab coklat-coklat tu telekat kat tangan ni. uweee
Tapi, malam tu, Aiah Jijie yang belanje ain makan buah ni. So, bolos saja dinding itu ! yeaayyy !

Ain pun suke gak makan mashmellow. Yang lembut-lembut tu. Haipp.. macam tag line untuk Irene plak kan. huek3 ~

makan setoberi n anggur time kene celup ngan coklat dan masokkan mulut dengan kadar yang cepat sebelom coklat tu mengeras !
oossshhhhh ^.^


Time exam sememang-memangnya akan buat kite pening kepale dengan kadar yang cepat, mengantok, stress, lapor, sakit belakang, n macam-macam lagik. Dan smapai satu tahap, bilik pun dah tak boleyy nak cover lagik kan ! hahahhaaaa
Malam ni, last paper Ain untuk sem ni. Need majoring in calculation. So, dok tekan-tekan calculator jek lar kan dari siang hari tu. Malam tu plak, refresh balik soklan mase seminar POM hari tu. Blaja ngan kawan-kawan memang manyakk faedahnye. Tolong ler percaye, SEBAB, bile buat study group ni, macam-macam input korang boley dapat. Korang pun akan menjadik-jadik kefahaman korang bile berbincang tentang satu-satu subjek korang tu. KAN ! 

Kalau study group ni gak, korang boley bincang, mane satu salah, mane satu betol ngan sesame korang. Dan dari situ lah, korang akan ingat n lebeyy faham tentang satu2 topik yang korang tengah bincangkan tu.
masih tak percaye ? CUBE LAH ! :D

Tapi malam tu ( malam mase ngah belajor tu ler ), masing-masing dah 'gile' ngan soklan masing-masing. Sorang bercakap-cakap nak tambah tu, nak tolak ni lah, yang sorang tu, dah letak tangan kat dahi lah sambil pandang syiling, n yang sorang lagik tu, tak dapat kenal pasti ape yang die tengah buat ( sebab ain dah mamai-mamai fening kepala nak tido ). ekekkee. Macam-macam ragam. Penat dan serunukkk.. Pantang berehat '5min', macam-macam ceghite keluar ! Dengan pintu yang terngange, sambil kiteowang kesejukan dengan embun, tapi tetap layan gak nak study untuk LAST PAPER !
Walaupun ain tak semahir seperti kawan-kawan ain, tapi, lepas buat 'minor' discussion' ngan dak2 jiran sebelah ni, and I knew, It's better than nothing. Dapat gek nak buat, daripada tak tau ape-ape.
Mudah-mudahan, result akan tambah baik untuk sem ni. *yuk doakan same-same yukkk*
Yehahaaaa ~~~!!!!!


lepaskan tensen dengan melalak kuat-kuat, dengan suare ke longkang, ke gunung, lembah sungai ceruk mane tah, tOtap jugak nyanyi sebab nk lepaskan tensen. Macam-macam lagu kuar. Ngan lagu jOget lah, Bad Romance lah, Mama aku ingin pulang lah, macam2 !
I wish I have a karaoke set in my room ! Dengan harapan, mase nak nyanyi kat bilik, tak kene baling telor dengan tingkat atas sebab asek dok memekak kat kampus ni. HAHHAHAAA:p


Even exam dah habes, dengan cOti yang agak lame ni, dengan harapan, relation ain dengan kawan-kawan tak akan renggang. Skang ni, pesbuk lah, twitt lah, belog lah, kite boley kontek-kontek hekk.
Untuk cik habang, emmm.... Pape jek lah. Tak mau tulis kat sini. SEGAN.
hahhahaaaa * sambil termuntah-muntahhhhhh @_@

*credit untuk 3 cik hadik manis ni sebab pakai baju same. Siyes someL !
Ain juz snap bile jalan belakang dorang mase nak g kat bas tu. ekekkekeee:D

Okeyy.. Dengan tahap sabaw yang tinggi, ain memang-memang ler sabau nak BALIK KAMPUNG !
ergghhh... Status2 kat pesbuk masing-masing tulis best sebab nak balik kampung. Ain skang juz terngange jek lah sebab lambat 2minggu dari dieorang sebab Ain ade training Palapes kat UUM. Sambung area 30hb, kiteowang gerak ke Butterworth plak. Skang ni pon Ain ngan kemas barang sket-sket sebab nak simpan kat pantri. 

Jom tolong Ain kemas jom.
Nak gosok uniform skali ni. Sambil ngah tercarik-carik mane kiwi n beros kasot. 
Marah-marah pade diri sendiri sebab lupe letak mane. ekekkeee:D

See ya next entry. BYE !

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

8 ulasan:

Mr.Thinker@Ali berkata...

Oit. Ko balik bila? Aku dah kt rumah. Hahaha. Nak g Terengganu dah. ^^

Jer ... berkata...

keas bilik ... cepat! haha

Jer ... berkata...

kemas

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

uikk Mr. thINKER !!!!
ko boleyy ler balik sebab tak involve kt palapes..
ce cube joinn ????
berdarah hidunnggg ~
wuwuwuwuu ~

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

hey Jerzaa ~~!!!!!
tlg aku jommm !!!!!
g hangkat brg2 aku g pantri !
ekekekkeee:)

Mr.Thinker@Ali berkata...

Sbb x mau hidung berdarah, tu pasal aku x join palapess. Hehehe. Syoknya kt rumah. Boleh guling2 kt atas katil sambil hug bantak busuk 24 jam woo. Ko x rndu rumah ke? Maaf, ini memang menganjing. Hahahahaha. ^^

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

huaaarrgghhhh ~~~!!!!!!
aku bertukar jadik hulk sebab kate2 kaw di atas ni !!!
titaaakkk.... ... siut ler kamu.. em, xpe. 2minggu jek pon. tiap2 hari aku kol mak. 3G lagikk...
sob.. sob ~

Mr.Thinker@Ali berkata...

3G? Apa baran der?? Aku kt rumah face to face kot. Siap laga pp lg dgn mak aku. Pergh, LIVE woo wa cakap sama lu..!! Hahahaha. By the way, nk balik nti hati2. Ada pa2 msalah, sila hubungi Talian Nur okay? LOL. Jom Bekok..!!!

Catat Ulasan

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .