kecek kecek

keKUDA ! kkrrrooohhhhh :P

Assalamualaikum.
hye. hye.
korang sume sehat tak ? alhamdulillah. ain masih lagik bernapas di bumi Tuhan ini. amin. same mcm korang jugak kan ? ade pape yang menarik tak ? cite la ape lagik. heeee:P
utk pengatuhuan korang, ain dalam dunia berblogging nih, tak lah setegar Hanis Zalikha ke, Irine Nadia ke, Abg Ben Shaari ke. so, ain biase2 jek. kejap ade, kejap tak de. kan. kan
taaaddddaaaa.. hek3
so far so g0od, alhamdulilllah utk kehidupan ain sekarang. as a student, mesti lah ain dibekalkan dengan assigment yang melambak2 lect bagi tu kan.dah la semangat ain nak buat assigment tu kejap ade, kejap takde jugak. 'hampess'. uwwuuu

k. sudah2. ritu, mase latihan tempatan ROTU AIRFORCE UUM, kiteowang ade clas berkude kat Pusat Equestrian UUM nun jauh tuh dari bilik ain. huek3 ~
best kot denga cite dorang yang dapat naik kude-kude yang 'hensem-hensem' belake kat kandang tu.ha lar, sebab Jumaat pagi tu ain ade exam HR lor.. menci jek tak dat naek kude hari tu. Dapat pegang2 jek mase paetang hari. hiissshhhh. Terbakorr den * sambil muncungkan bibir *


HAIIPPPP !!! ini bukan aksi lucah hokeyyyy.. ain nak tunjuk 'peace' jek kat cameraman kat belakang ain tu jek. malas nak pusingkan badan skali. thats why tnjuk peace dlm keadaan 'begitu'. HAHAA ! 
sebelah ain mase ni adelah si Yani kecet. dalam pemerhatian korang ler kan, antare beg kamera dengan baddan die, amne paling besow ? sile POP KUIZ. jwpn sile bagi di comment box bwh nih ekkk :P

kecik-kecik die pong, kalu die dah bagi arahan command, mau berdiri tegak segale bulu tengkuk anda. hihihii
bak kate pepatah, kecil-kecil cili padi. makin kecil, makin berisi. 
EEHHH ! betul ke perumpamaan yang ain nulih nih ? ke ain tulis ikot sodap bibir ain yang 'phink-phink' nih cakap? huek2 :D


YES. dalam pic nih, langsung tiada ke-coveran langsung tentang keayuan, kewanitaan, mahupun kecantikan lagik deh. sebab ain betol2 teruja ngan LENSA yang ade dpn ain. tu yang ain lari2 n melompat segala bagai. ya, i'm s0o heppy on that time. like wanna be as a child again. boley jadik pari-pari untuk pengantin-pengantin yang nak disandingkan lagi. eeee.. comelllnyew shaye mase tu. ( cewaaahhh ! ) dan paling best, bile sambut 'epi betday to me'. eyaaa. tiup-tiup lilin, dapat adiah banyak. kawan-kawan yang comel pkai skirt kembang segala, dok sebelah ain nak tiup lilin same-same. ouhh..
best kan kalu jadik budak kecik. nak makan jek, ade orang suapkan, kalau terjatuh time main lari-lari depan ghumah, ade orang tenangkan, nak makan guke-gule jek, ade orang belik kan.
ouhh.. siyesly, i'm miss my past time ! tapi, bile da besor2 macam sekarang,bile nak ape2 lagik kat mak ke, abah ke, along ke ( yang da kawin tu ) , mau kene pakej piat telinge panjang-panjang. titaaakkk ~
mesti dorang cakap yang ain nih dah tebiat, errrgghhhh ?* muncung bibir lagik *


THIS WAS ORIGINALLY ME.
no make up, no foundation, no lens, no blusher and siyesly no LIPSTIK. how do i look ?
look like a gurl with a messy face ? hahaha :p
but, that was trully me. Zuraini binti Swarno.

back to the story, ain mase petang tu kene jadik MC @ pengacara ekspress !!! errgghh.. sumpah den gegel. yek r, da r kene cakap sowang-sowang depan sume kadet n instruktur. kan. kan
tapi, okeyyy jek, etang tu majlis penutup buat secare santai. even, mase ain tengah ' meng-acarakan majlis ade tersyasyul-syasyul, tapi, the event was flow sm0othly as far as i needed. hik3~
mau ain tak gemuruh satu badan. kang, tengah dok syok-syok bace skrip, tetibe kude-kude yang sedia ade tu tetibe mengaum cane ? upss.. mengaum ? bkn LAHH. kkrr00oohhhh.. mcm tu. ce korang try buat bunyik macam tu. mesti SAME bukan ? huahauahuahauahaa :))
tak pong, kite buat macam cite ngangkung. keKUDA. bukan TOTO. hik2: P


cobaan bermesra dengan Prince. ain nak cium die, tapi kepale die asyik dok geleng-geleng jek. penat dah pujuk Prince suh 'down'. tapi die tak nak. ishhh... xpe lah. kalu ade peluang lagik g sane, ain nak CUBBIITTTT pipi Prince kuat-kuat. gerammmm ! :P


haiwan pun ade perasaan unutk disayangi dan dikasihi. kadang2, haiwan lagi sayangkan anak dari kite sebabgai manusia. kan? kan ?
aissshh.. nauzubillah... jangan lah korang sume macam tu. termasuuklah diri ain sendiri.
kude nih mengade. bile ain belai-belai die, die tak nak ngan ain. tapi, bile si Peysal ni dok belai-belai die, geti plak die dok diam.. isshhh, ini hati dalam ade geram !
balakng baju 'AirForceNextGeneration'
saye suke caption @ tagline utk Air Force yang baru nih. comelll bukan :)


haaa. mari kite main tabur-tabur ! mau sume terbersin ngan habuk-habuk kayu yang nak letak dalam kandang kude tuh. huahauahaaaa. sian squad ain. tapi, best taw main2 ngan habuk2 tu. gase macam men salji jekk. tapi, realiti, habuk kayu. hiassshh... layan jek lar labu. hahhaaa
habuk kayu ni kene tukar lar kan. tak ingat lah bape kali unutk setiap kali nak tukar tu. ha ler, kene jege gak kesihatan kude-kude dalam kandang tu. takmo lah kude-kude tu mushuk-mushuk ngan bahan buangan die. kan. kan.
yea ! jom kite tolak troli habukk kayu yang nak antar masok dalam kandang nih, sambil sebot 'wheel, wheel' ! hihihii :)


MC IN ACTION !
cewaaaahhh.... gegel kepale lutut den. tak porrnaHH nak jadik MC ekspress sebegini gupe. tapi, layan jek lahhh. dah Intermediate punye program kann. se squad den jugekkk... lebiu sayang2 ku sume !

tande penghargaan dari kami semua. alhamdulillah. program berjalan dengan lancar jugak akhirnya. even ain tak dapat naek, dapat egang pong hokeyy jugak lahhh.. uwaaaaaaa
* habes malam tu ain asyik termimpi kan si 'Prince'. alamakkk :P

k, see ya utk next entry. tp tu r, kadang2 ain update, kadang2 ain x update. agak bz lorrr..
skang ni ain ngah bz mau prektis utk Cultural Night unutk wakil Kolej Perwaja.
mudah2an, Perwaja menang yekkkk. cewaaahhh :p

mane UUM student, anda sumer di jempott datang kat PKP ynag baru tu yekkk.
Perwaja NO1 perform mlm tu kang.
mau jantung ain terkeluar mase dok menari malam tu. nervouse :(

bye. bye !

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

2 ulasan:

Catat Komen

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .