kecek kecek

jadi Mek Klate meta ;P


Assalamualaikum..
Ade cuti seminggu ni, boleyy lar terjah blog ain yang dah lame x update ini. hihii. Kalu korang, cuti seminggu ni buat ape jek. Blaja masak2 ke kat dapor tu ? :P
Seperti yang korang sedia maklum, selame cuti seminggu ni, ain n the geng pon berjalan2 ler ke Kota Bharu, Kelantan. yang mane, kteowg lepaking kat umah salah sowg squad kteowang, si kecet Ellez Felaniey. tengs bebyk sebab invite kteowang datang sane. Sumpah best. so, sesape nak memerlukan perkhidmatan perlancongan, email ain, kang ain roger2 die. Pakej 'baekkk punyew' akan disediakan kepada anda yang memerlukan. weee;)


 k, datang2 kelantan jek, kteowang dah ddajikan dengan kuih2 'made in Kelantan'. Ini org Klantan pagil 'Etok'. spesies kerang gak kot. entah lar, adek bradik ke, sepupu sepapat ke, biras ke, lebey kurang jekk. heee.. Nak mkn mnde nih, kne gigit tang tengah2 die tuh. Kemain puas le ain gigit, sampai hancur die punye kulit kerang. Yes ! Terbukti gigi ain kuat dan sihat ! Gune lah ubat gigi Sensodyne. haha ;P
rase die ade sikit2 manis lar, mungkin sebab die fresh n terbaek dari ladang kan.. Tengs sebab bagi kteowang rase :P


Yang ni plak, jenis kuih2 yang terdapat kat Kelantan. ade pulut bakar, ade kuih seri muka, n 2 lagik tu ape tahhh. Lupe. Rase sume same jek sebab kuih2 kat Kelantan adalah MANIS belaka. Halamkasss... tersenyum2 ain lepas makan kuih2 nih, Sebab mak yani kate, sape makan, muke die manis-manis jek bile tengok, hauhauahauahaaa !!!!! ;))


tang ni adalah salah satu ke-pebretan ain unutk teros menetap kat sini. Ya ampun. Dengan angin yang kuat dan nyaman, dengan sinaran matahari yang x brape panas, dengan sinaran lampu minyak tanah, di bawah bulan purnama . * eehh ??? * abaikan ! hahaha

Yela, sape x nak kan kite dok lepaking tepi2 pantai. Dengan ombak laut, dengan sume2 tu lahh.Subhanallah !!!!! Orang kate gak, dengan bnde2 nih, ni jugak merupakan salah satu terapi secara semulajadi untuk kite 'feel free' dari segala maslah yang mendatang ! Orang lah kate, bukan ain yang kate. ain juz taip jek kat entry nih. Tapi,best jugak kan terapi macam tu ??? Nak jek ain buat ghumah sebijik kat tepi laut nih. tapi ! umah lidi jek r. Den x berupaye lagik nak buat ghumah seketul. duet pon kekdg mntak mak bapok den. huahahauahuahaaaa:P


Dan, petang2 tu jugak, kteownag g layan otak2 n satar bakar..pewhhh... Org rmai mase ni nak beli. aku dengan slumber nyew mintak otak-otak 12cucuk, dan satar 3cucuk. Masalahnyew, sume customer n pacik jual ni dah pndang-padang jeling-jeling aku dah sebab loghat klate yang cakap tu, sumpah x jadikk !!!! errgghhh.. maLu ain. uhuhuhuhuuuu... Makan pnya makan, baru terase gomukkk plak eden nanti. hahahaaa. customer siap berator hokey... bayangggkan ~
Betape syiokknyewww lepak2 tepi pntai smabil makan otak2 yg panas dari oven nih ?! ups, dari dapur bakar lahh, bkn oven. hahahaaa


sslluurrrpppp... otak2 n satar yg panas tu, di tambah2 lagik dengan cincau susu. haa.. korang penah terpikir dek akal x cinau tu plus plus ngan susu. bukan susu kambeng, mahupun susu lembu, tapi, susu tin jek sudahhh.. hahaha. 
mmg mantoppp ptg tu. eemmpphh !!!!! ;)


dan hari2 seterosnyew, kteowang g jenjalan KB MALL. ha, lebeyy kurang mcm mall yg terdapat ler di tempat anda. hahah. dan yang paling buat mak terkezut nih, MC DONALD tutup sebab nak lepaskan waktu solat Jumaat. errgghhh... dengan sepantas kilat, ain kuarkan kamera n snap gmba McD nih. hahhaaa. yek lar, sebab kat tmpt ain, restoran makanan segera nih dorang x penah tutup kot. even Hari Raya mahupun hari Deepavali. xtaw plak akn kat Kelantan macam nih. so, masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang ghimau, mengaum. kan, kan ;P


waiting for the food. snap gamba sendiri yang perasan ini. hahahhaaa. lambat mase ni tunggu mkanan siap. ingat nak snap gmba krol. boleyy kan die tetdo mase tunggu makanan. tapi, sian ngan die, die demam. x boleyy lame sangat dok dalam aircond. huk2 ~
lepas dipaksa n memaksa diri sendiri untuk mkn ubat, krol pun okeyy dah. bateri dah cas katekan. wawawaaaa ;)


dan malam tu, mak yani ajar kiteowang buat aising kek. ooyyeaaa ~~~!!!
sangat suke. dan tetbe mak yani suh kteowang decorate kek nih. fuuuhhh... lemah longlai otot tangan ain. ain mane reti ! hahahhaaa...
so, ain buat jek lah mane yang termampu. siap ade sign name masing2 hokeyyy atas kek nihhhh.
ZSDA + YANIE + EJA + KROL


DAN !!!!!!!!
Paling tak sah kalu x balaj makan budu kalu kat kelantan . ha, apa lagi. Mule2, gase malu nak g colet sket2 kat budu nih. Pahtu, lame2, siap amek lagik mangkok budu nih, letak betol2 depan pinggan ain. tarah lar apa lagikk... ( x senonoh betol. kalu aku buat mcm tu kat umah bakalll mak mentua, agak-agak die kene rejek tak ?? uwaaaa )  hahahaaa... 
mase ni makan kat uma MUNA. so, mummy die letak ikan tawar kat budu nih. dan paling den x percaye sangatttt, ain da pandai makan budu nih.
HOMMAAOOIIGOODDDDD ~
ape kesss.. agak2, amk terkezut tak bile denga anak die ni gian makan budu? huahauahauaau
so, korang jgn ingat, lidah JAWA ni x reti makan budu. pewwiittt...
yang lidah budu tu pong, kene ler blaja2 makan tempe ekkk.. hahahaa :P


Dan yang paling syiookk jugak, mak yani suke goreng kan donut untuk kteowag. Mummy die ade lew bukak bisnes kecet2 jual donut. yes ! mmg thumbs up untuk donut ini. Lembut, Enak, Sedap, Comel, eeee,, sume2 lah ! so, kalu takat hidang jek, kompemmm habes ! Malu2 . 
Mulut masing2 mmg kuat makan. * termasuk diri sendiri . hek2~


ha, ini lahh KB MALL. Besar jugakk. Sampai ade org tu cakap, kalu pusing 1 mall ni boleyy tercabot lutut. hik2. Dalam ni shopping x hengat dunia. Tapi, juz ' window shopping' lah. haha !


hahahahaa.. Gelak dulu lah tgk pic nih. sebab ! si Yani ni dengan semangat jati diri nya, telah mencalar kan kete jiran sebelah nih. ape kesss... hahahhahahaa.. 
die ni benonyew nak bukak pntu kete. terlepas pegang pintu tu, tu yang terkene pintu kete jiran sebelah parking nih. hahha. Snap2, pahtu, bla awal2. Dengan harapan, owner kere ni x dapat detect sape yang buat. upsss :D
( MINTAK2 JUGAK, OWNER KETE NI X BACE ENTRY AIN NIH. :p )


mate kami b0oolaaatttt . minum lah inner shine ! * tetibe
mase nih lepak2 kat Pantai Irama plak. area mane ekk ??? Lupe lahh.. yang ain taw, name tempat tu jek. Kat daerah maen, eden lupo. huek2 ~
Makan kopok lekor tepi pantai. uuppmmhhh !
 * nak inner Turki, boley dapatkan di BUTIK EDAST *

^.^
Tempat yang membuatkan ain terpegun dan ternganga untuk beberapa saat :P
Besaw weehhh.. Gase mcm x pecaye ade 'wat' sebesar ini. mungkin, ramai penduduk situ beragama Budhha . mungkin jugak lah kann.. weee.. 
kat situ pun kteowang takut sebab banyank benaww anjing berkeliaran kat area situ. niat kiteowang bukan ape, juz nak melawat jek temapt itu. TAK masok pon tempat dorang sembahyang. juz kat parking kete jek. boleyy kann ??? :)
Sedang syiok2 snap gmba n si krok tarik skirt mokyEn, tetbe jugak kteowang kene sergah ngan anjing yang sengajee buat kiteownag terkejut tuh. Menjerit n menjajau carik kunci kete.
Errgghhhh. malu aku. * muncung bibir *

sok pepagi tu, ain dah gerak balik UUM. trip yang best. timey kasey utk Yani, MOkyen, Muna n sume2 lahh. timey kaseyy sgt. ambo lo ni biley kecek klate dah. haha :P

k lah, nak siap2 ni nak g lunch ngan si dia. haaa~
korang jgn lupe ek vote ain utk contest kat Sumandak Shawl nih. ape2 tekan SINI
pape hal, kene LIKE dulu k page tu. 

Bye. Bye.

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

3 ulasan:

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

haha, makanan femes di kelantan mestilah budu:) memang sekali ketagih dengan budu nk lagi n lagi.. haha, pandai dh anda kecek kelate:)

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

hahhahahaa.. taw xpe.
4 da 1st time mkn, mmg x reti. lame2 siap nak tambah
malu jekkk.. weeee;)

Ariffin Janal berkata...

jalan tak ajak!!!! eh kau taktau ke? bkn mcd je tutup. perniagaan akan stop jap kalau azan. aku respek keadaan tu~

Catat Komen

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .