kecek kecek

dapat abang baru :P

 Assalamualaikum.
hye korang . sehat ? yesh. ain mcm ni jek lah. kjp ade, kjptak de slm ber-blogging nih. al maklumlah. ade manyak plus plus sket koje nak di setel kan kat sini.
huu


em.  ritu bz sket sebab ain kawin. UPSSSS !!! akak ain lahh.. along ain. ain kawin ? ouh. lambat lagi. nak kene perambat ngan mak time2 blaja ni nak kawin. huk2 ~
pape hal, kene habeskan dulu. result pun ain dapat tercungap-cungap. uwaaaaaa
so, so far so good, everthing was flow sm0othly. tema kawin : bitu turqoise hokeyyy...
class ghitu.. i pn tak bape ade cllection baju kaler biru.
pic ain pegang bunge ni time malam berzanzi. so, pas siap-siap doa segala bagai, ain n kak liza * akak no2 * pon menyempat2 kan lah amek camera n snap2 tap tap tapp gamba atas pelamin yang disediakan KHAS untuk pengantin.
tapi, bagi hadik-hadik die dulu utk interprem hekkk. amek 'berkat' pengantin katenyew. huahauahauhaaa :P


okey. kite cite plak pasal hantaran n dulang2 kawin nih ekkk
kalu kat Johor, total dulang yang di hantar dan di balas adlah dengan nombor ganjil. means, kalu pihak pompuan hantar 7 dulang, pihak laki kompem2 lah kene balas dengan 5 dulang hantaran.
tapi, cane plak ngan temapt korang ?
pasni, nak kawin, boleyyy ler demand nak bape dulang ekk.. 10 ka, 20 ka, penoh ka. tarak masalah ! hehehee
tapi, korang jangan lah mintak macam hantaran Puteri Gunung Ledang tu, nak hati nyamuk lah, jambatan emas lah. mau botakkkk cik abg awk tu. aicehhhh * sambil tunjuk2 kat diri sendirik :O
okeyyy. tudung terbang2 coz ade efek kipas angin yang sangat kuat kat depan ain itew :P


mak memang sangat tacing biley ank sulung die tu sah sudahhh jadik milik abg baru den. uhuk3 ~
ain pong tetibe sedak kan. yek la. ngan akak lar dulu dok amen kejar2 keliling ghumah. smapi x jejak tanah kalu nak berlari tu. ngan akak jugak lah ain men masak2 even masak daun-daun pokok bunge yang mak tanam keliling ghumah.
pahtu, masing-masing dapat paket piat telinge coz botakkan pokok bunge mak yang mak penat-penat tanam tu.
habeh, nak buat cane, dah lawa sangat bunge yang kuar dari pokok tu. huk3 ~
tu sume kenangan mase kecik. really miss that ^.O


sape nak kerongsang sebaesar-besar alam tu, boleh anda dapat kan di Asylla Collection 
lawa tak lawa takkk :P


okeyy. kalau korang nak tau lagik, kat Johor dorang suke buat 'TOL' bile fengantin laki nak masok bersanding ngan fengantin pompuan. hek3 ~
so, ain dengan sengajenyew, buat muke comel2 plus plus buat muke kesian g beratir n tadah tangn mintak engpau ngan fengapit pengantin laki. ewaaahhh
skali 3 tol ain g direct nunggu ~
' pacik.. saye adik pengantin.. nak lebih boleyy takkk ??? '
haha !
seperti yang korang paham, tol tu kompem3 lah kene berenti n kene bayar kan ? 
same konsep jugak lah ngan yang ni. tapi, si pengapit yag berpeluh-peluh n cuak perut sebab nak bagi angpau kat sesape yang dok nunggu kat berandar ghumah ke, pintu ghumah ke. kalu banyak, kompem3 lah banyak stok angpau yang dorang kene sediakan hekkk.. huek3 ~


seperti entry ain yang sebelom3 nih, persembahan silat pon penting jugak dalam majlis2 perkahwinan.
baru meriah ghitu si penagntin yang nak di raikan itu. betol tak ? betol tak ?
ain g b0oking silat dak2 kecet nih. comel2 jek tgk.
siap gadoh2, berebot tempat nak bersilat. haha
kalu korang nak tempat sialt nih, juz PM ain jek k..
harge spesel jek boley deal ! :P


adik doakan, semoga ikatan yang akak n abang bina ini, kekal sampai bila-bila. tamao sampai anak cucu jek. tapi nak sampai bile2. hokeyyy

p/s : gase janggal kat ghumah ble ade abg baru. hihihii :P

bye. bye

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

7 ulasan:

Awanama berkata...

cool!

Tiada Idea 28 berkata...

tggu akak num dua dl kawin bru yg bongsu leh kawin..ha3

CoNaN eD berkata...

tahniah dpt abg baru :)

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

hhahahaaa
tengs sume :P

Ariffin Janal berkata...

kau plak bile nk kawen ain?

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

aku kawin ??
lmbt lagi lahhhh :))

-Faridz- berkata...

cumel nye ainn~

Catat Komen

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .