kecek kecek

Pemandu Pelancong Tak Bertauliah :)

 Salam SEMUA ! heyyyy, gocok gocok gocok mate lagik. x pecaye sebab asek update belogg jek kejenyew. montang2 ngah coti sem kan, ghajin si 'Ain' nih dok ngadap lptop n tekan2 huruf nak nulih kat belog nih. uuweeee :)

selain student UUM, mesti korang sume dah stat kan daily routine korang as a campus student. Ain ? xlagikk. ain student UUM, lagik sominggu songah dok goyang2 kaki kat umah nih. so, area seminggu ler kan, campur tolak darab bahagi untuk hari-hari yang tinggal, ain boleh berguling-guling kat umah nih lagik. cuti seminggu nih pong ain boleh blaja masak. cewaahhhh ! :D

pejam celik3, sekolah pon dah start kan. suke bile tgk, budak2 sekolah bile balik kelas, heret beg dorank yang berat-berat itew, sambil-sambil teringat zaman sekolah ain. kalu korang nak tau, rumah ain nih, memang-memang dan sebenar-benarnya depan sekolah ! tak kesah lah same ade sekolah rendah, mahu pong sekolah menengah. sebab 2 2 sekolah nih, sebelah2 jek. Thats why, doLu2 time sekolah, kalu ain dtg lambat atau saje ponteng2 kelas, cikgu-cikgu tau dah mane port ain lepakk. sudah mesti ler di RUMAH SAYE . haha ! just lompat pagar, jalan 2-3 tapak, sampai dah ghumah. pintu rumah ain p0n betul-betul depan pintu pagar sekolah. so, kenyit2 mate lew ngan pak guard ape lagik... * bbluueekkkkk *
memandangakn cuti Ain tgl bape hari nih, ain pong meroger-roger bdk2 area tmpt ain nih, utk lepaking2 di Melakau untuk sehari tu. tp, xlame pong jalan2, juz sekejap jek. plus + plus ngan time perjalanan ulang alik g Seremban , KeheLL, Melaka, balik Chaah lagik. ponaat gak ek drive sorang2. pahni,sesape yang menjadi co-driver ain itew, gajin-gajin kan lah tangan anda untuk mengurut ain di sebelah anda itu ekkk. tp jgn lebey2. ke-Pokusan itu fentinggg :P

dengan konfiden jugak, ain gak jadik TOUR GUIDER celup untuk bdk2 nih. errggghhh.. berbekalkan amek sejarah mase form1 n form2, ain cerite2 lah ape yg ain taw psl Melaka nih.. cewaahhhh * typu2 jekk *


cantek bukan ? ain snap dari surau nih sementare tunggu Jun n Yani semayang :D


 destinasi BUDGET. hahahhaa.. pnh tgk x prgrm tu kat tb ? ha, lebeyy kurang lew mcm trip kteowang nih. huek2. 1st location, kalu x silap name bangunan nih, bngunan Stadyuths. kan. kan. mintah mahap kalu ain slh eja. ain bdk baru balik belajar, kalu slh, tlg tunkjuk2kan. hihihiiii


2nd location : tempat MAKAN ! sebab kteowang dtg pon dah tghari. hehe. so, kalau datang Melaka x makan asam pedas, so, x lengkap lah trip korang. betull taKK ? hehheee
stall nih kteowang makan kat depan kapal Melaka River Cruise. atas yang area2 jual cenderahati tuhh... TAPI , agak x puas hati, sebab asam pedas nih tak berape nak KAWWWW. kalau lah dapat rase asam pedas yang paling syiiookkk mase tuh, pewwwhhhh. tapi, angan-ngan jek tuh. sebab, tour guider 'mase nih', die mane tau sangat Melake <<-- sambil tnjuk2 kat diri sendiri. huk3 :(
em, kalu korang ade suggestion asam pedas yang sodapp untuk dilantak kat Melaka nih, leave it at my comment inbox hekkk :)


 perot sudah kenyang, perjalanan diteroskan lagikk :)
kapal sebesar-besar alam tuh, kteowang naek. waaaa.. gase macam Titanic w0o~ * tibe2 *
angin Sg.Melake yang bestt sangat. nak stay lame2 bolehhh ?agak-agak akk yang jage kat situ marah tak ? :0
dah masok dalam tuh, ain cite r dongeng-dongeng sikit kat budak-budak nih mcm mane kapal nih boleh tersadai kat cni, Parameswara berenang sampai Melake, cite mcm mane Puteri Gunung Ledang menari2 kat cni.. ERKKKK. haha. pstu, even ramai visitor 'obersee' yang kat atas kapal ritu, kteowang bt dono jek smbil berposing2 untuk amek gmba. hihihiiii :D best kan dok atas kapal ? makkk, nak SATU letak depan ghumah bolehh ? mak bagi tak r ? x kire. x kire. nak jugakkkk..( kalau ler ain merengek2 depan mak macam nih, mesti sepantas kilat satu pakej marah ABAHH den bagi spontan ! uhuhuu )


 Dan, tak sah jugak kalu korangg sume tak nek Bukit St.Paul. yeah. x dinafikan semputt nak daki-daki tangga nak naek atas. tu ler. naek tangge sambil makan aiskrim Cornetto yang kteowang beli dari shop Maam Zubai. tak pecaye jmpe die. dah ade kedai sendirikk. tabik springgg ahh.. toing. toing. toing :)
viewing dari atas, mmg thumbs up. nyaman. beshhh. dan paling sogannye, bile kteowang dah kat atas, kami b'4 jek yang pkai tudung. yang laen, sume Chinese n others. w0w ! :)
jln punye jln, jmpe satu tingkap nih untuk snap shot sebentar besame-same KitKat. tengs Yani snap kan. pahni, buleyy ler amek pic aku manyk-manyak hekkk :D


 A'FAMOSA. bangunan pling bersejarah di Melaka. cantek bukan. penoh dengan seni dan sejarahh. seram sejukk jek bile masok. uhuuuuuu


dan, akhiri trip hari itu dengan menyinggah sebentar kat Jonker Walk. stall byk dah tutup, sebab dah petang. lagik pong, kteowang dtg hari Isnin dan bukan pd pblic Holiday... uhuhuhuuhuuu. xpe lah. sekejap n puas hati r gak. Dgn berjln kaki, area-area situ sume dah pegi :D

 " ANDA MELAWAT MELAKA BERERTI ANDA MELAWAT MALAYSIA "
amek slogan nih dari papan tande tepi jalan tu jekk :)

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

16 ulasan:

Shahrul Razif berkata...

akak!!!
bestnye cerita akak!!!!!!!!
adik suka lah baca!!!
nak lagik2!!!

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

lorrrr... ye kew... biase2 jek lahhh. hihiihihii
nk cite lagik ?
tgu next entry ekkk :)

yaniey felaniey berkata...

wawawaaaa...ko ngate aku ain ek...taw2 je la..aku kn berhijrah je kt melaka 2..mn nk taw sgt tmpt tuh...ingt2 lupe ke x je tuh jg tour guider...waaaaaa.........

Tanpa Nama berkata...

hahha...mantop r..bley wat novel neh hu3

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

yani : mane ade ngate lahhhh
aku tulis tentatif perjalanan jekkk
:)

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

TN: novel apew ???? novel ngarut2 boleh lahhh :)

BoLong aNak sempoRna berkata...

tak aci..korang jalan ndak mengajak... jahat...

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

bolong : alorr... xsngaje lah kteowng..
tetbe masing2 dekat msae cuti tu.
lyn jek lahhh :)
pasni kite jln same2 ekkk

InTaN SaLeHa berkata...

ley x nk tau pe tjuk lgu kt blog ni..
bez!!

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

Eren ft Romi : TERNYATA KAMU
dwnload lahhh :)

^mISz MatAHarIEy^ berkata...

melaka.. yes... kenangan gler.. :)

sab berkata...

cantik picture di tingkap tuh :)

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

miz mhtari : ouh.. ye ke.. knga ape tu ekk ;)

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

sab : mekaceeyyyy :D

fydakachak berkata...

melaka best..hee
follow kmu..lucky 5o. :)

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

heeeee... ya, best sgtt.. lg lew kuar ngan kwn2 ~
fllow kamu jugakkk :)

Catat Ulasan

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .