kecek kecek

mental mengatasi fizikal . yeay !

Assalamualaikommmmm ????
hye blogger ! hye malaysia ! hye South Korea ! hye India ! hye Slovenia ! hye United States !
hye, hye, hye sume skali lahhh
caye macam x caye jek. ain update blog tiap2 hari ( smabil gocok-gocok mate :D )

tak sangke smapi pembace blog nih smapi ke Slovenia lah, ape la. sumber2 nih aku dapat dari Statistik yang belah kanan atas nih..
x caye, korang try lah ! try jenguk2, readers korang dari mane. hik2 ~
ain baru jek buat blog nih. so, readers kejap ade, kejap takde. lagik pong, ain hari tu bz ngan Perkhemahan Tahunan peringkat Palapes Udara UUM 2010.
yang kteowang ngah terkezuttt nih, kteowang tetbe teros g fasa medan dulu daripada fasa kem. disebabkan oleh, mau bergabung ngan universiti lain yang sehari awal ade kat Allagar, Perak itew..

ye, sumpah mencabar keimanan, ketakwaan, kesabaran, dah ketabahan aku untuk tidor sepanjang fasa medan. uwaaaaaa... tido 5minit jek wehh kat hutan tuh.. selebihnye, sentri lar, masak lar, buat khemah, potong kayu dan bla bla bla:)
mase fasa hutan, kadet2 peringkat Intermediate di ajar unutk buat serangan 1 platun. bestt... musuh di sebelah kirii !!! down ! down ! instruktur mmg2 nak buat mcm perang betol2 ~
tapi, yang x bestnyew, weapon ain x brape boleh nak cekah. instruktur cakap, banyak masok pasir kat weapon. so, tentatif lain, kene ler bunyik pkai mulut. 
' peng, peng, peng, pengggg '
* gerammm jekkkk *
paling mental, kene bukak n pasang khemah untuk tiap-tiap hari. di ulangi lagik sekali, tiap-tiap hari kami bukak n pasang khemah unutk tido. errrgghhhhh... mane nak cari kayu ? mane nak cari tali ?
jawapannye bile kteowang tnye instruktur : ' lu pk lah sendirikkk'
uuuwwwaaaaaaaaaaa
dan, pabila di hutan, segala impian ain unutk makan kepci ke, ayam golekk kew adalah terbantut sama sekali ! semua itu adalah angan2 yang tak mungkin bisa di kotakannn. huh :(
korang taw x mnde ape dlm gmba nih ???
yang belah kiri tu, mestin. mestin tu di gunakan untuk masak2 ~ x kire lah, nak masak nasik kew, lauk kew, masak air ke, main masak2 ke, suke korangg lah. hik2 ~
yang belah kanan tu plak, x kan peti ais kottt ??? korang pong taw dah kannn ?
heee.. tu ler water bottle. comelll tak ? bagi ain, design botol nih comel. tp tu r, agak berattt.
* tlg bawak kan ? HAHA *
yesh ! mase ini lah kami buat praktikal unutk serangan 1 platun. mule2, jln kene taktikal. satu ke kiri dan satu lagi kekanan. dah tak de ke hadapan. ingat tuuu :D
mase nih, instruktur akan baling smoke granade yang menandakan kedudukan musuh yang kami nak serang itew. so, pade sape yang slh 'down' , kompem2 ler kene ngan gotaaannnn instruktur itew , hehehee:)
LAST DAYY at Allagar ~
dengan rela hati, aku ngan Jun jadik Sarjan Platun n ketua seksyen ~
kalu korang x nmpk lagik, z0om2 ler kat lengan kte0wang tuu... hihhiihiiii
yang belakang kteowang plak tu, ade model unutk bace perintah. nak buat mnde tu pong satu halll...
ya Allah
:O
Allhamdulillahhh.. smapi juge kite di UUM . pas mandi2 mcm x jmpe shower seminggu, kteowang pong teroskan lagik ngan program fasa kem kat UUM. ade kawad, sukan, macam2 lagik lahh..
bestttt :P
mase kat lapang sasar nih, lagik 2-3 hari annual camp mau habess dah. tu yang senyomm sampai x hengat dunia ! heheheheee:D
mase nih adew pertandingan tembak pistol oleh VIP and para Senior. Inter n Junior adalah x di benarkan sama sekali untuk menembak pistol. 
m0od: sedey :(
tapi tak pe, itu sume membakar semangat ain unutk sampai ke peringkat Senior, dan sekali gus nak menghabeskan zaman 'kadet' ini.. hehehheeee
doa2kan. moge, ain dapat hbeskan semua ini dengan jayanya. amiinnnn :D
PLEASE ! I'M NOT BEING YOUR TARGET !
heheheheeeee
mase loading2 barang, apa lagi, kita main2 bersama lensa.
ni lar papan target untuk pistol. kecik2 n comel2 jekk...
tp bile dah nak tembakk, mule r gabra nak tembak mane satu. huek2 :)
itu adalah arahan yang saya tunjukkan di atas kepala saya !
sile BUATTT  ! :D
eeh? piale ape tuh ???
heheheeeeeee
SQUADRAN CHARLIE punye lahhh...
menang besawwwwww :D
menang jalan lasak, rempuh halangan, no2 futsal. and ape tah lagik, itu yang mmbuatkan kteowang menang ~
SYUKUR KEPADA TUHAN.
* z0om sket piale tu ??? *
haaaa ! nampak ponnn...
ngeeeeeee:)
mase pegang piale nih, 1 hari tu ain senyum selebar2 alam yang mungkin. heheheee

k lah.. smapai sini jek entry kali nihhh... byk gile gmba kan ain masokkan ? hurm... suke lahhhh :)
kalu korang ade cerita2 yang nak di kongsi bersame, roger2 ler ekkk

sharing is caring ^.^

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

Tiada ulasan:

Catat Komen

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .