kecek kecek

Kompang di palu, pengantin malu :D

 Salam..
hepi Maa; Hijrah korangg . Selamat Tahun Baru jugakk.. apew azam korang utk tahun baru kali nih ?azam yang tahun lepas2 tu dah tertunai belom ?? :P

jap2, copy paste status kat pesbukkk : 
 Ya Allah Ya Tuhanku.. aku bersyukur padamu Ya Allah, sehingga saat ini, aku masih lagi bernafas. ampunkan dosa ku, dosa kedua ibu bapaku, guru-guru ku, muslimin muslimat, mukminin mukminat. permudahkan lah segala urusanku, kurniakanlah kesejahteraan dan kesihatan yang berpanjangan, dan peliharalah aku dari sebarang ana.sir kejahatan.. amin ~~~~~~~~~~~~~~
( Salam Maal Hijrah dari pihak ZurainiSwarnoD'Amor dan keluarga )

entry kali nih, aku juz upload gmba byk2 jek. so, takde lew korang nak bace apew aku mengomel2 kat blog aku nih eek.. heheheee
 Taaddaaaaa !!!!!!
ni lew fengantin baru kite.
Hairuddin Kassim n Kak Nur 
wish u forever and after my beloved uncle uncle and auntie !!!!!
* p/s : korang nak taw x, pade hari tersebut, aku telah menjadik photographer terjunnn dek along haku suh snap2 kan gmba pengantin. dah ler alu seng&*gut yang teramat...xpe lehh.. uhuuuuu..
korang tgk jek lah gmba apew yg aku upload ! :))
 I lupphhh this photo !!!!! :))
lokasi : depan umah aku. dorang bersanggah kat uma aku. ha, bg korang yg buka Johorean , taw x bersanggah tu apew ?
em, bersanggah tu macam duduk sekejp r sementare tunggu pengantin nih siap untuk di mekapkan n di dandan oleh mak @ pak andam !
sesape taw uma aku, jmput2 ler dtg.. sonang jek nak cari... depan skola jek nuhhh :D
 budak kecet nih mmg shomotttt... tgk ler die mkn buah dragon fruit uh.. habes comot momot mlut die. tang gamba die jelir lidah tu sebab die kedekut, aku mintak sikit die x bagi...
haiisshhhhh !!!!!!! nak kne dynih . HAHA !
 ni adelah eskot2 pengantin. baju same ghituuu... xpenah di buat orang ! :))
 SILAT.
persembahan silat pong salah satu bnde wajib mase nak sambut pengantin bile dorang dah diarakkan. 
yang bersilat tuh si TAMING SARI a.k.a Ustad Mirul. ustad tu, tapi perangai ...
huahuahauahuaaaa :D
mase persembahan kat umah nenek aku nih, memang gempak r dorang buat, dengan tangan yang darah2 segaler bagai, pecahlan mentol lampu lah, apew lah...
big clap t0 u guys ! 
so, sesape nak b0ok persembahan silat dari dorank, helo2 aku ekkk... dorank sedia menerima tempahan ! heeee
 ha, ni adelah geng2 yang siap sedia menghabeskan makanan kat meja2 VVIP a.k.a meja pengantin. sumpahh sodap pak andam tu masak ! so, apa lagi. bawak eskot, n ratah segalanya !!!!!
* mau aku gemok bile nek kmpus nih.. da ler nak anual camp... hamekk kaw  *
baiikkk punyeeeee ! yeshhh ! aku berjaye menghasut pengantin2 untuk buat simbol sebegitu depan camera. kalu uOLLss nak tahu, 2 2 fengantin nih mmg pemalu gilakkkk... susah benaw nak suh dorank senyum depan camera. tp, da wedding day dorang, aku kuar tanduk sattt.... hikhikhikkkk
( aku berkarakter jahat , EH, SALAH !! jadik ank sedare yang nakal. sikit2 jekkk .. heeee )
germmm sama ini budak kecetttt.... merengek2 mau balik...
tp aku syg die... mmg habeh lew pp die bile kne ciomm ngan aku ! 
aku pong xtahu dgn segale ape gmba yg aku amek... hihihiihiiii :)
' yang mana satu, pilihan kalbu -Saloma ' :)
yang hujung pakai baju kaler ijau tu, macik aku ! so, sesape yang bernawaitu nak, sile rejek awal2 ! kalu x, mau perembat ngan pocik aku lagik sowang .. HEHE !
yang pkai tdung kaler phink pulak tu, along aku a.k.a tunang kpd bakal abg ipar aku. so, rejek jugak kalu nak meminang die.
yang pkai baju purple tuh, angah aku, liza name die. die 22thn. die single lagik kot...
yang pakai shawl hitam pon single. 
sape2 yang nak meminang, tanye lah mak n abah.. cewaaaaaaaahhhhhh !!!!!!!!!!!
( MAK OYAH tu yang terselit kat hujung gambar tuh. hihiiii )
semoge, masjid yang kalian bina ini, sampai ke hingga akhir napas kalian.. amin...

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

3 ulasan:

Nur Afiqka Rohmat berkata...

i loike.....
hehehe~

CIKafiza ;) berkata...

i tag u !
sila ke page aku untuk join ! hehehe

LinE PuTih LiNe HiTaM berkata...

2ngu org blog ni pulak..

Catat Ulasan

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .