kecek kecek

Ke-kun-fi-de-nan

Kunfiden ataw dgn nada yg senang kite nk sebot, ialah keyakinan. Mungkin hadik-hadik n akak-akak sekalian da memang lali ngan perkara yg sy sebotkn di atas ini * dlm nada syarahan mse ting.3 dolu2 itew * hihihiiiii *

Tp, bt mse skrg nih, kunfiden ini penting utk kite berhadapan dgn rmai pihak samada pihak yg besar punya, atau yg kicik punya. Bukan ape, kdg2, kite nk ckp sumthing kt tukang kedai pong, kite kemaen tolak2 ngan kwn2 kite sape nk g tnye hrge lar, nk tnye saiz baju lar.. adew yg siap maen 1,2 jus ag sape yg g tnye dlu. Kan. Kan. Baek korang angguk ! hahahhaaaa... tp tu r, bkn nk mengajar, tp kadang2 diri nih pong, terselit jugak ketakutan dan tahap kegigilan yg melampau. * smbil tnjuk2 kpd diri sendiri * kadang2, nk jwb soklan dari lecture pong tergagap2, sbb x kunfiden jwpn kite nk jwb itu betul kew tak. Mane taw, sekali jwb, dek kne gelak ngan budak2 satu kelas. Mau aku seminggu x dtg kelas tu lagi. Malu pnye psl. Uhuhuuuu~

Konfiden juge penting kalu time ng ngurat2 nih... ewah ! yek lar, xkn takat nk kenyit2 mate jek kn. Hik.hik.hik.

S.A.Y.A.S.U.K.A.A.W.A.K – Hakim AF6

Ate kamu nk aku menjerit 1 UUM nih bile sum1 yg aku dok usha2 nuh, dtg betol2 meh setepek ckp ngan aku mcm tu ! mau knduri 1 UUM nih aku bt.. hahahhahaaaaa

Op. Op. kalau ler mak den tau anak die nih dok menggatal kt cni,mau balik nanti aku kene jitat free2 jek ngan mak.. aiy0ookkk... lagi lew time die beso-besokan mate die tuh... ter0s luruh hati, jantung den bile tgk !!!! uuwwaaaaa...

DAH. DAH. Ea. Ea.

Em.. entry yg lepas tuh, aku sebok cite psl aku bz traing TTS kan. Persembahan yg sebok kte traing tuh utk perasmian Pesta Konvo kali ke-23 sidang ke2 UUM 2010. Persembahan laen mse tuh, kalu xsilap adew show yg nek motor rmai2 tuh, by Polis Tentera,KL. Terkezutt den tgk.. amazing gilak ! yg gegurl pong adew nek motor tuh smbil menampi2 padi.. hish.. ! mmg tabik spring lor pd dorank. Yg comel, si’Wira’ itew yg dok bergelek2 tgh pdg.. comel gile tgk mascot tuh menari-nari. Asal kene tgkp jek ngan bdk2 PALAPES, merengek2 nk mintak lepaskan. Adew jugak persembahan dr Tomok ( OIAM). Adew ke die berlari ke tgh pdg n diserbu ngan bdk2 ROTU ? mau kene simbah2 ngan air yg kte0wg sedia pegang. Uhuu. Jht x. Jht x. em,entry kali nih, aku tnjukkn plak mase ‘hari jadi’ utk TTS itew...

Mse bt TTS nih, mmg semangat r.. ngan iringan lagu Mentera Semerah Padi by M.Nasir yg gedegang2 kuatnyew.. best2.. nk upload video, Mb die terlalu besaw plak.... so, aku jz tnjukkn gmba jek ek... mase nih, masing2 sebok ngan ber’touch-up’ ngan camourfladge. Turn aku plak, kene ngan si pika nih... gns kot die tonyoh menatang nuh kt muke aku. Memang kecik beso, kecik beso jek r aku tgk dynih. Tp, rilek jew r.. show pn da nk mule kn pastu :)

Alhmdulillah, persembahan TTS seperti yg dirancangkn selame nih.. sume berjln lancar. Part pling best bile kte0wg berlari masuk n keluar dari tgh2 padang tuh, smabil menjerit. Mcm bt huru-hara utk 1stadium tuh. Mmg suspen ! kren bnget sih.... hihihihiii.. time kasih byk2 utk instructor yg ajar kte0wg TTS selame nih. Mmg pngalaman baru r bg kte0wg. Yek r, adew gk step2 yg diajar utk anggota bile kehabisan peluru apabila berada di medan. Step2 yg kte0wg x pnh pk utk bt utk berhadapan ngan musuh secara dekat. Macam-macam lagi lar. ewah !

Agak-agak lar kan, dgn bdn aku yg agk *cumil2* ini, bisakah aku utk utk menggalas tanggungjawab n peranan sbgai se0rg kadet utk askar simpanan tentera udara ???? uhuhuhuhuhuu...

CUKUP. CUKUP.

Aku ngah kesejukkan gilak ini mse mengarang ayat utk blog nih. Sbb, area2 utara nih da stat hujan. Musin tengkujuh suda tiba. Yg aku plak, sebok melaporkn berita-berita terkini ape yg berlaku kt kmpus ni utk mak bapak aku tau yg UUM nih da bnjir. Sebab, aku teringat mase bnjir area-area uma aku tuh. Xsilap mase hjung bln 11, 2008. Tu pun kalu x silap lar yg banjir besar yg melanda johor. Memang kelam kabut r dibuatnyew. Uma aku da macam pusat pemindahan mangsa banjir untuk org kampong aku. Segale lori, kete, motor, basikal, kete sorong pun, sumpah bersusun dpn uma aku yg agak luas sikit tuh. Cewaahh mak minah ! Buat mase skrg nih, area johor still panas leting lagik kan. dorank pong wisau jugak aku kat sini. So, dah memang keje aku lar nak dok menalipon mak ayah aku nun kat johor itew.. mak !! abah !!! RINDU !

Sian plak pada mereka yang berkonvo itu kn. Xdapek nak bergamba-gamba area kampus. Adew jugak yang tak dapat balik ke tempat keje masing-masing, coz jalan menghale ke Changloon itew dah xbule lalu dah.

^Mood : sedey.^

Em. Bestnyew suasane konvo. Tu pong mane yg sempt aku dok jeling-jeling time aku lalu Dewan MAS tu lar sebab aku xdpt nk tgk real DEALUV MUKHTI n DEALUV MIELA berkonvo sebab ritu aku bertindan ngan prgrme mbe aku organize. xpe r. tp turn aku lame lagik. Lagik 2thn sengah baru aku dapat macam dorank. Sangap ngap ngap lew aku kt cni. Uhuu. asl aku tgk dorank jek, musti aku membayangkn kepada diri aku sendiri untuk berade di tempat kejadian. Pakai jubah konvo, kat tangan adew degree dah, dapat munge manyak-manyak, bear besaw-besaw punye... ya ampun ~~!!!!!!!

KAU tunaikn lah impian aku itu ya Tuhan .... amin. Amin. Amin.

K lah. Cukup entry kali nih. Gase tah ape2 kan penulisan utk entry kali nih. Sebab aku ngah pening-pening lalat nih sebab maen hujan pnye pasal.HahhahahaaaaJ

: Komen dan saranan dari anda semua adalah diperlukan :

Regards,

Mooshysayangg

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

4 ulasan:

Azli berkata...

nice2...
hahaha..
mcm2 mooshy ni..

mOoshy sayangg berkata...

hh0hhooo ~
mekaceh. mekaceh.
:)

-w@xest- berkata...

pjang sungguh kemerepekan ko yer dik.....
ko goreng kerepek pun dah boleh dpt bnyak, leh wat jual raye2 nie hahahahaa....

mOoshy sayangg berkata...

pk inicik : muahahhahaaaa !!!! akal cumil adik tgh syok menggoreng ayt itu lew. hahahhaaaa

Catat Ulasan

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .