kecek kecek

21 oktober :D

Ehem. Ehem.
Tetbe tulis tajuk 21102010 hek. Tarikh esk nk raye haji ke pe. Hhihihiiii
Berthing-tong bile korang bce entry nih :
Jeng, jeng, jeng,
· Hari nih opkos r 21102010
· Pahtu, hari nih hari Khamis ( bukan mlm Jumaat Keliwon taw ! J)
· Mase 20101989, mak aku ngah sakit2, ngah sarat mengandungkn aku, ngah sibuk cari klinik @ mak bidan sbb nak lahirkn aku
· Xkn korang x phm2 lagik aku nk ape kn. Ha ! ha ! ha !

Dikesempatan ini, aku menyusun 10jari tgn * plus plus * 10 jari kaki, memohon maaf atas segale salah n silap, terkasar bahase, tersakitkn hati korang, terngata x tentu pasal, n lain2 lar tuh ! bkn ape, gase aku nih lew yg paling bt dosa ngan korang sume. Ladang2, mulut ‘pink2’ aku nih terlepas pape perkataan yg x tntu psl. N mungkin segale ape yg aku ckpkn tu, termenyakitkan hati korng yg berade di sekeliling aku ataupn kwn2 aku yg dolu2 tuh.. isk, x kire lah, kwn dulu kew, kwn baru kew, jnji, aku MINTAK MAHAP ek ! yeay !

Em.. mcm xpecaye jek aku nih dah 21 thn kan.. da besaw upenyew ank mak aku yg sowg nih.. ( smbil tunjuk2 kdp diri sendiri ! ) heeee.. ye r, dule aku nih kecet jek kot. Bak kate mak aku r kn, aku r yg pling kecet dlm family. Halamaks, ttbe plak aku gase rndu kt pamily aku nuh kt Johor tuh.. xsaba weh nk balik. Nak pelok, ciom mak ayah aku. 1st thing bile aku balik dr UUM nih, msti aku cr mak aku dulu. Dok pelok2 n ciom2 dlu bg lepas gase rndu yg terbuku lame nih. Dah berjilid2 agknyew ! hihihii. Dieorg lah yg bersusah pyh membesarkn aku smpai skrg nih. Dorang jgk r yg menjga aku time aku ngah sakit. Dorang jugak lar yg tlg pkulkn nyamok3 yg gatal nk gigit aku time aku ngah tido. Dorang jgk r yg mendodoikn aku time aku nk tido. Dorang sgt TERISTIMEWA bg aku !

DAH. DAH.
Skang nih jam dinding aku yg kaler ijau tuh menunjukkan jam 1.13p.m. Dan2 jek nk update blog kn. Slalunyew, kemaen maleh ! hihihii... bz sket kot ngan aktiviti n jadual kuliah aku kt cni. Nk bt cne ek. Ngan latihan PALAPES ag nih kn. Skang nih kteowg ngah bz sket ngan traing Tempur Tanpa Senjata (TTS ) utk persembahan pembukaan Konvokesyen UUM Sidang Ke-2 xlme lagik nih. Tiap ptg adew traing TTS kt pdg kawad ataupn kt Stadium UUM nuh.. best bt TTS nuh.. lg ngan sume servis n peringkat kn. ‘TTS 1, COMBI !!’ hiyakkk... gase mcm nk men jerit2 jek kt stadium yg comel2 nuh. TTS nih digunakan bile kite diserang musuh dan apabila kite ngah xde senjate . ( agak2, ayt aku betol x nuh ?? )
masew nih aku masih lg pkai appulate JUNIOR.. tp skrg... jeng. jeng.jeng.
INTERMEDIATE sudah ~ ngeeeee

Mak. Abah. Adik mintak maaf, selama adik 21thn nih, adik adew bt slh n silap kt mak n abah. Dan smpai skrg nih jgk lar, adik masih x mmpu lagik utk mmbls segala kudrat n titik peluh mak n abah menjaga, mengasuh n mendidik ank mak yg sowg nih.
Adik taw, kalu mak n abah marah, itu adalah satu teguran utk adik supaye x bt lagik bnde yg slh tu. Adik akn cube perbaiki. Tp, adik akan cube sedaye upaye utk mmbtkan mak n abah gembire bile di sisi adik.
Adik harap, mak n abah doakn adik utk berjaye di dunia n di akhirat kelak. Halalkn susu mak yg mengalir kt bdn adik skrg nih. Halalkn ilmu2 yg abah ajar adik selame nih.
Adik akn cube yg terbaik.
Huk.huk.huk. sebak plak aku kalu masok bab2 mak n ayah nih. Touching meh aku sesowg kt bilik nih. Yek r kan, dorang bersusah pyh nk besarkn aku n akk2 aku dolu2. Dolu2 kn, hidup agk susah. Tp, alhmdulillah, smpai ke saat ini, kami masih lg dpt bernafas n masih lagi bernyawa du bumi-MU ini. Alhmdulillah.

Cptnye mase berlalu kn. Dah tue pong aku nih kn. Da muleh Kawen pong kn ??? ( haissshhhh. Tersyasyul ! )
Huk.huk.huk.


segale pngalaman pahit n manis telah aku lalui,
Segale pahit n getir sudah aku tempuhi,
Kini, aku berpijak di bumi-Mu yg hakiki,
Memerlukan kekuatan untuk hidup berdikari,
Perlu mengharungi hari2 ku sendiri.
Dan kini, aku mesti menggenggam cita2 aku utk menjadi realiti.
Inilah jnji aku pada hari ini. Janji yg aku harus PENUHI .
Amin~

Meh kite same amin kn meh ! huhuhuuu... mungkin, kalu pembace blog aku nih tlg same2 aminkn, itu lar HADIAH yg pling bermkne utk aku. Ngeeeee

Alhmdullah. Selame 21thn aku amsih lg bernafas di bumi-Nya ini, aku bahagia di samping keluarga aku. Di samping kwn2 skola aku dolu2 tuh. Di smping kwn2 aku kt kmpus nih. Di samping Tuan2 n Puan2 aku, Squad INTAKE-21 aku yg muchuk2 itew.. *eh.eh. no intake same ngan tarikh betday lol. Suke.suke. hahaaaa..* , mudah2n, kenagiaan yg aku rasai pd saat ini akn berkekaln hingga ke akhir nafasku ini nnti ~
Bersyukur aku kpd Tuhan. Alhmdulillah ! Moge, hari ini dan akan dtg, akn mndpt rhmat yg berpanjangan dan dirahmati oleh-Nya

Last not least, HAPPY BIRTHDAY KPD MOOSHY !
.Muahhh.

* Name ‘mooshy’ itew diberikan oleh seseorg ! :D *


SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

7 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

bahahhhaahhahahahahh~!!!!!!!!!!!!!!!

misz punat berkata...

cumel..=)
happy beday adik mooshy...=)

-w@xest- berkata...

dapat x telor tembelang dik, rugi2:p

Tanpa Nama berkata...

salam....hye mooshy....sape bg nma ni ??hhheehhehe best2...nk tye sjak ble tukar btudung ea?apepon bgs2,,,,,heheh syabas la serba boleh kan...bersilat boleh..menari blh...palapes lak tu....da la atlet uum fuhhh (kipas2)hehe apepon gud luck exam nt yerppp :P hehe
take care..frommmm one of the bidasarian uum.....teka2 hahahhah

mOoshy sayangg berkata...

Tanpa nama berkata : em.. u one of bidasarians ??? siapa . siapa.
uhuhuhuuuu

mOoshy sayangg berkata...

pak incik waxeast : dpt dah...e r gghhhh.... mucuk... da ler last traing ! :(

mOoshy sayangg berkata...

kak pinat : mekaceh2 ~!
:)

Catat Ulasan

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .