kecek kecek

Dari kerana MATA

Assalamualaikum dan hye semua.
 tq soo much rajinkan tangan dan jari jemari korang nak bukak blog Ain ni. hehehhe

Hari ni ain nak share sikit kat korang pasal sorang Make-up artist yang tersangat lar mebeles die punya air tangan. Bile first time ain jenguk FB die, ingat kan biase-biase jek. Tapi, mak aih !!!! Berdarah idonggg ~~
Ape yang ain cerite awal-awl ni kat korang, die lebih suke "lebihkan" kat bahagian mata. Ya, memang betul kata perumpamaan, Dari mata turun ke hati. Yes ! Ain memang terpikattt sangat dengan cara mekap die. K, cakap banyak tak gune. Meh tengok-tengok macam mane nak buat korang meleleh jugak :)

Persis Barbie doll !







Ha ? macam mane ? Itu lah kehebatan seseorang yang pandai mekap-mekap ni. Macam melukis jugak kan. Muke yang ade jerawat, boleh sembunyikan, muke yg xbape nak mancung pun boleh jd mancung lepas mekap, bulu mate yang x bape panjang pun boleh jadik lebat. Ajaib ghitu uOLs..  :P

Ya. ain sangat amazed macam mane MUA ni blend dengan bedak + foundation + loose powder + etc. 
Penah jugak tengok tutorial kat Youtube, tapi the result is negative. Punye lar kerasss sgt tgn ain nak lemah gemalai kat atas muke and try to make the makeup become softly. uhuu

Nak mekap ni pun memerlukan kesabaran yang tahap meksimum ( kadang-kadang)
Sebab, ade satu mase tu, ain blaja macam mane nak lukis kening and till the end, bentuk kening tak dapat-dapat lagik nak buat. Mungkin salah cermin atau salah pencil eyebrow tu kot ? HAHAHA !
Last-last, muke jadik macam ape tah dan rase nak tanggalkan balik jek makeup. Serious ! :P

Macam mane lar die boleh blend the things and become soo pretty ya ? Jeles :(

Tadaaaa... Nealofa siap tutupkan mate. Cantik kan mekap die ? Simple plus plus gojes :)

Dan untuk muslimah pun ada jugakk.. Sangat cantikkk !!!! *berdarah idong tengokkkk


Dan kalau korang nak tau, yang berbakat besar dan membuat ajaib kat muke yang die mekap ni ialah 
Gune 5-5 jari ok nak mekap ! hahahhaaa *kidding :P

Saya sangat adore kamu.. uwaaaa.. gase nak booking die utk ape-ape event yg memerlukan ain untuk mekap-mekap ni. heheheee

Kalau korang nak tau dengan lebih lanjut pasal EPIE TEMERLOH ni. korang boleh ler pegi FB @ page die untuk lebih lanjut. Die pun ade buat kelas solek-menyolek. Tapi untuk area KL @ Shah Alam kot. Sangat rugii.. Epie jugak amek tempahan untuk hari bersejarah anda. Tunggu ape lagi. ADD die cepattt.. boleh cuci-cui mate tengok hasil die mekap. Mabeleesss !!!! :)
*gamba ni takde kene mengene ngan EPIE TEMERLOH . TAKE NOTE ! 
hahahhaaa... juz nak wish Congrate and best of luck kat photographer yang menang untuk pertandingan PHOTOWALK/HANGOUT WITH CANON
saya tumpang gembiraaa. Saya hanya pandai sengih2 depan lens saja. hihiii :)

So, agak-agak yang takde idea macam mane nak makeup untuk satu-satu event, boleh lah buat macam Epie ni. Ain sure, mesti korang akan sangatt cantik dan gojes. 

Selamat mencuba ~

Lain kali jenguk blog ain lagi ye :)

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

2 ulasan:

BoLong aNak sempoRna berkata...

melekat juga gambar dia sebijik... tak beza pown dengan retis2...janji kita BEUTY... cukup sekadar BEAST tu tgk dari jauh2...

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

hahahhaaa.. msti lahh.. nk mekap kne ade caranya yg tersndiri :)

Catat Komen

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .