kecek kecek

One Step Closer :)

Assalamualaikum semua. hye. Ain datang balik ni ke donia blogger. Maaf sangat sebab ain dah lame tak "mewujudkan diri" dan menge-pos entry-entry baru utnuk korang tatap di waktu terluang korang ! ehehee :)
Sehat ka kalian ? Alahamdulillah. Ain kat sini bertambah-tambah sihat dan ade jugak di antare kawan-kawan yang Ain ni dah berisi sikit. *cisss~

Ok. tepat 21.04.2012, kiteowang, Senior PALAPES UUM ade buat satu Pre-Messnite Dinner kat EDC UUM. Macam biase, sesi bergambar selepas menunggu ketibaan VIP. 
Ce cube cari Ain yang cinonet ni kat mane ????


Photog : Smile ye uOlS ...
Kami : Baikkkkkk ~~
hikhikhik.


Lepas sesi bergambar, para-para pegawai kadet sekalian akan masok dewan makan ni terlebih dahulu. Lepass tu, yang mane dok area-area carpet merah tu, hendaklah, wajib untuk berdiri mengadap tetamu VIP yang bakal lalu kat area berkenaan. Lepas dorang lalu, baru lah pusing ngadap meja makan masing-masing. 
Mase ni jugak, kedudukan kiteowang tak ikot servis. Bercampor-campor dengan servis lain. 
Untuk bertukar-tukar pendapat katenyewww. hikhikhikk :)


Nampak tak kat atas meja tu, ade letak piale-pilae yang besaw gedabak ?

Ya. Mase malam messnite nanti, kat meja makan kiteowang ade diletakkan piale yang kiteowang menang sepanjang 3taun latihan. Alhamdulillah jugak, tahun ni, Intake21 *dan dibantu oleh intake 20 dan intake 22* monang dah mase annual kem hari tu kat USM. Lagi bertambah-tambah lar piale kiteowang kat meja tu. Heeee... :)


Ni merupakan aoutfit untuk Senior Ladies AirForce a.k.a Baju P.O
kiteowang tak dapat lagik messkit *pakaian yang dipakai untuk messnite @ dinner yang seangkatan dengannya * , sebab tailor tu cakap, baju kiteowang kene hantar ENGLAND balik sebab nak auta dan kecikkan ikot ngan-ngan badan. APA ?!
Mengarot betol abam tukang jahit tu ! HAHHAAA !


Ni pulak outfit untuk Budak laki. Long suit @ Kot jek sudahh..
*Kenape die tibe-tibe tinggi sikit dari aku ni ? Muskil ! :P


With my Instructor.
Take some photo before the dinner is start :)
Mase ni, ade "welcome drink"
Pastu, ade orang tiup something like instrument yang nak bagi peringatan kat semua dan die akan lapor kat VIP yang bahawasanya "makanan telah siap dihidangkannn" ~
:)


Lepas sesi makan plak, tibe ler sudah acare "dance floor".
Korang tengok, menari dah tak hengat donia even masing-masing pakai skirt yang sempit-sempit sikit tu..
Yeaahhh.. gerakkan saja badan mu mengikut rentak lagguu :)


Mamat ni dok sebelah Ain mase kat meja makan tu. Sebokk jek suh Ain snap die konon-konon nak minom air. Padahal, cawan sape tah yang die amek tu ?
Tau-tau ade kesan gincu ?! Teeetttt :P


Lepas makan tu jugak, setiap servis kene bawak persembahan. Untuk efos, ain selitkan lagu zapin, 60-an, ngan India. Terrrkilan gilew ain nak masok tarian India tu sebab membuat "change break" teragak lame sikit. Terlupe amek gelang lah, stick kayu tah mane lah, selendang senget bile nak pin lah..
So, tak dapat lar nak amek step awal lagu tu. Hadooiiii.. FAIL !


THE BACK DROP
* nak nagess mase nyanyi lagu Palapes UUM dan siyesly gase tak pecaye yang ain bakal tamatkan 3tahun training sebagai Pegawai Kadet. Sekejapnye mase berlalu !
Dulu mase junior, ain selalu sangat nanges bile balik training. Yup, pade mulenye, ain rase yang training sebagai "askar" ni sangat berat dan ain tak kuat ngan face semua-semua ni. Tapi, alhamdulliah. 
Tinggal one step closer jek untuk menjadi Officer :)


Menu yang membuatkan perot ain sangat full. 
And the most yang mendapat tempat di hati adelah Tapai Ice-Cream. Memang sangat ohsem ! Siap jilat-jilat sudu dan gase nak angkat tangan kat waiter nak mintak mangkuk 1 lagiii :)


Smokey grey


And felt like a natural make-up at that night :)



The most i adore this picture
Tenkiu Cik Abang :)

video

Lagu yang menusuk hati dan best untuk dilayan hari-hari
apatah lagi menari . ehehhe

video

"Aku Anak Kampung"
Lagu ni memang ohsem

Ok. see ya next entry. Ain nak pegi latihan menari ni kat Dewan. Join UCF (UUM Culture Festival).
Wish our team luck yaw. Domam2 ni nak g training menari. Ewaaaahhh ~~~~

Bubui!

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .