kecek kecek

Indahnya Pagi :D

 Assalamualaikum n Monik korang !
bangun bangun !
kalu kat kampung, tak bangun awal, mau kene simbah air sebaldi ngan mak Ain. Mak tensen ler, panggil2 tak sahut. Last2, die terajang dek pintu tu, dok simbah air. Ingatkan , tengah mimpi hujan renyai-renyai tengah membasahai pipi, last-last, mak dah dok tercegat depan mate siap beso-beso kan lagik mate die. huuu.. Sepantas kilat Ain bangun ! hahhaaaa.. Tu dulu. Sekarang kat kampus, kene bangun sendiri. Kalau tak bangun, kompem2 ler terlajaknye. Sudah besar. Diberi kebebasan untuk buat apa saje, dengan kehendak dan kemahuan diRi sendiri. Nak g kelas ke tak, nak buat assigment ke x, sume terletak kat tangan kite. kan. kan

* Berbalik cite yang tadi. 
Lepas-lepas dapat pakej 'mandi' free pepagi, bingkas ler Ain bangun g toilet. Alang-alang dah basah, Ain pon mandi ler. Mak saje jek kan suh adik mandi pepagi cejukk ni. Bile dah segor mate, tak boley tido ler gamaknye. Tu taktik mak suh owang kemas umah lar. ape lar. Mule-mule mase kecik memang nak memberontak. Tapi bile dah besar2 * ye ke besar. hahahaaa * , so dah agak ler pandai nak memikior kenape mak buat macam tu dulu. uhuhuhuu

Habes dah basah tilam.
Time kene jemor kat luar ngan siap susun-susun kerusi bagai, dah macam nak kenduri, tapi, padahal, g jemor tilam , angkat beramai-ramai ngan abah, akak2, g letak kat luar.  Kalau jiran-jiran sume dah jeling-jeling segale bagai, kiteowang buat tak tau jek. Dengan muke konfiden cakap, ade air tumpah mase nak bangun tido tadi. PADAHAL.....


( pic from Google )
Subhanalah.. Ciptaan Tuhan..
alangkah bestnye, dapat tengok matahari terbit, kat bendang sawah, sambil hirup udara yang segar, bersih, sunyi, suasana kampung. ohh. mesti sagat Ohsem bukan ?
Jalam keliling bendang, main lari-lari budak-budak kecik, gelak-gelak. Wooo ~!


( pic from Google ) 
lepas main-main, bile dah penat, mai dok lepak tang ni plak. *aiceceh, mentang-mentang dok utara ni, dah belajaq cakap utara sikit-sikit noh. ekekekee * Ngan kopi O yang terhangat dari ladang. Ngan nasik goreng ke, roti canai ke yang mak bawak pepagi tu kan. ohh.. 
 
Dan antare wishlist ain, Ain nak shoot kat sini a.k.a sawah bendang.
oohhh.. Pak incik, bawak ler saye kat cini.. 
EVEN dah sem4 pon skang ni, still lagi tak sempat nak singgah juz 1shoot pon tak lepas lagi nak snap. Juz sempat nak snap kat lalang lepas dorang tebang jek. wuwuwuuuu
* aku tau ni hanye angan-anagn kosang yang tak tau bile aku mungkin akan dapat :( *


pepagi jek, kite mulekan senyuman yang paling manis sekalii.
Ha ler, biar seharian kite tersengih sowang-sowang sampai ke petang. Afdal katenye. HAHAA :D


Kalau kat Johor, pepagi Ain dah join ngan budak-budak ni g training silat kat Kg Jawa Chaah.
syookk tu. nagn budak-budak kecik segale bagai. comel jek. Pepagi untuk PT pagi * cewahh *, kiteowang akan selalu buat Chincken Dance untuk adik-adik ni. Dorang suke. Dorang cakap, kalau buat Chken Dnce ni, macam anak ayam yg comel2 tu yg tengah berlari-lari tengah alam. Hahhahaaa.. 

Tergelak pon ade gak kadang-kadang. Pandai betol budak ni berimaginasi *cakap dalam hati :)


Segale teknik nak berlawan , diajar, asal, dapat lawan even musuh dieorang 'besar' sekali mane pun, tetap jugak kene lawan ! Training silat, dapr pagi, smapai ke tengahari. Kalau ade game, baru akan stay smapi ke petang. Ke malam pun ade jugak. Rndu korang. Tak lame lagi aku balik yaw. Jom bersilat ! hahahaa:O
(Credit untuk Ana n Mirul )

K lar, ain benonye, nawaitu nak study. Ade paper lagi weekend ni. Hope, it will flow smooth as far as i want.

Tak lupe gak, epi betday untuk Squad tersayanggg, Nor Iyzza.
hb sayanggg. Wish ur all dream will come true my dear :D

bye. bye

SUKA ? TINGGALKAN KESAN DEGIL ANDA DI COMMENT BOX :)

6 ulasan:

SYAFIQAHSALEH berkata...

selamat pagi awk :)

mfmh berkata...

hahahahaha npe agkt tlm 2.hik3 nt kita wat pcutian kat bndang pd lak ek.hehehe

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

syfiqa saleh : moninggg utk awk jugak ! :))

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

mfmh : hhhahaaa.. mcm tu ? okey2 :D

Mr.Thinker@Ali berkata...

I like first picture. ^^

ZurainiSwarnoD'Amor berkata...

took from google lor... hihihiii:))

Catat Ulasan

..Assalamualaikum..
..Sila tinggalkan Comment Anda Di Sini..
..Satu pun jadi lah ! hehe .